Incendiu puternic la o garsonieră din Piatra Neamț. Un bărbat și doi minori au fost luați cu ambulanța.

Admin
de Admin februarie 22, 2022 23:01

Incendiu puternic la o garsonieră din Piatra Neamț. Un bărbat și doi minori au fost luați cu ambulanța.

În această seară, în jurul orei 19:45, prin apel la 112, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o garsonieră situată la etajul trei într-un bloc de locuințe de pe strada Nicolae Iorga în municipiul Piatra Neamț.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț (două autospeciale de stingere,  o autospecială complexă pentru intervenție, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD), SAJ, IPJ,  IJJ, Poliția Locală Piatra Neamț și Delgaz Grid.

La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul unei garsoniere.

Pompierii au identificat în interiorul garsonierei un bărbat căzut, în stare de inconștiență. Acesta a fost evacuat din interiorul garsonierei și i s-a administrat oxigen dintr-un aparat pentru respirat, ulterior fiind predat unui echipaj de la SAJ.  Victima, un bărbat de 57 de ani, a fost transportată la UPU Piatra Neamț.

Concomitent cu acțiunile pentru localizarea și lichidarea incendiului, pompierii au evacuat aproximativ 25 de persoane ce locuiau în bloc.

Doi minori, un băiat de 5 ani și o fetiță de 9 ani au fost evacuați de pompieri dintr-o garsonieră aflată la același etaj. Aceștia au fost predați unui echipaj de la SAJ pentru îngrijiri medicale deoarece au suferit atacuri de panică.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite. Cu ajutorul echipamentelor specifice s-a acționat pentru evacuarea fumului de  pe casa scării.

Au ars bunuri materiale din interiorul garsonierei: obiecte de mobilier,  aparate electrocasnice, articole de îmbrăcăminte,  documente și alte obiecte de uz casnic.

Incendiul s-a produs, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric.

 


Admin
de Admin februarie 22, 2022 23:01
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns