Incendii stinse în zilele de Crăciun de pompierii nemţeni

Admin
de Admin decembrie 28, 2017 12:09

Luni, 25 decembrie, în jurul orei 6, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în comuna Brusturi, sat Groşi. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere şi un echipaj de paramedici cu o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ şi patru voluntari din cadrul SVSU Brusturi.

Datorită intervenţiei prompte şi rapide a pompierilor tîrgnemţeni a fost limitată propagarea flăcărilor la întreaga construcţie.

În urma evenimentului a ars acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de cca. 50 mp., realizat din lemn cu învelitoare din tablă.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coş de fum necurăţat”.

Tot în prima zi de Crăciun, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat despre producerea unui incendiu la o hală de producere a lemnului stratificat, aparţinând unui operator economic, în localitatea Poiana Teiului. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere şi o motopompă, un echipaj de paramedici cu o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Gărzii II Poiana Teiului. Intervenţia pentru localizarea şi lichidarea incendiului a durat aproximativ două ore.

În urma evenimentului au ars acoperişul halei în care se afla o presă pentru fabricarea lemnului stratificat, acoperişul unei anexe deschise din tablă cu astereală din lemn pe o suprafaţă de cca. 130 mp, un utilaj(încărcător frontal), cca. ½ mc resturi cherestea brad, pereţii din scândură ai halei şi presa căptuşită cu vată minerală.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit electric la un cablu electric defect/neizolat corespunzător sau cu izolaţie deteriorată în urma unei acţiuni mecanice”.

Marţi, 26 decembrie, în jurul orei 22, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat despre producerea unui incendiu la o autoutilitară parcată în faţa locuinţei în localitatea Tămăşeni. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere şi un echipaj de paramedici cu o ambulanţă SMURD (EPA) din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman.

În urma evenimentului a ars autoutilitara în proporţie de 90%, degradându-se, din cauza temperaturii degajate de incendiu, contorul electric amplasat pe stâlpul din apropiere şi 5 ml policarbonat din compunerea gardului.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit electric la alte aparate sau consumatori electrici cu defecţiuni”.


Admin
de Admin decembrie 28, 2017 12:09
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Urmăreşte-ne pe facebook!