FLiP, camionul care duce programul „Școala de bani pe roți” în toată țara, a ajuns în Piatra Neamț

Admin
de Admin noiembrie 29, 2017 13:03

FLiP, camionul care duce programul „Școala de bani pe roți” în toată țara, a ajuns şi în Piatra Neamț. Camionul va staționa în perioada 28 noiembrie – 14 decembrie, în zona Casei de Cultură a Sindicatelor.

Școala de bani pe roți este primul program itinerant de educație financiară pentru copii din România.  Programul oferă oportunitatea copiilor de a învăța, pe parcursul unor ateliere interactive, ce sunt banii, cum circulă ei prin lume, dar și cum să economisească. Atelierele au loc loc în camionul FLiP, special amenajat ca un loc de joacă. Timp de 90 de minute, grupuri de câte 15 elevi pornesc, prin jocuri, cu sprijinul unor traineri specializați, într-o călătorie care are drept scop să explice pe înțelesul celor mici noțiuni financiare de bază.

”Cred că două dintre elementele forte ale acestui proiect sunt forma în care le prezentăm celor mici informații utile, dar și faptul că punem accent pe ideea că opinia fiecărui copil, indiferent de orașul din care este sau de școala de la care vine, este extrem de importantă. A venit rândul să deschidem ușile lui FLiP și în Piatra Neamț unde îi așteptăm pe elevi să descopere împreună cu trainerii noștri ce este această lume complexă a banilor”, a declarat Andreea Nicoleta Deliu, coordonator Școala de bani.

Până acum, FLiP a parcurs aproape 1000 de km și a ajuns în București, Constanța, Tulcea, Galați, Focșani, Bacău și Vaslui. Aproximativ 6000 de elevi din orașele în care a ajuns camionul au participat la atelierele gratuite de educație financiară.

“Cel mai mult la acest proiect mi-a plăcut faptul că ne-am putut exprima părerea liber. Nimeni nu a râs de noi. Am invățat că cei mai mulți bani se duc pe mâncare și am făcut diverse activități interesante pentru a învăța să economisim banii”, a spus Alexandra, 13 ani, elevă la Școala Gimnazială Nr. 29, Galați.

Camionul FLiP va staționa în Piatra Neamț, în zona Casei de Cultură a Sindicatelor, în perioada 28 noiembrie – 14 decembrie. Atelierele se desfășoară zilnic, în intervalul orar 10:00 – 20:00, iar înscrierile sunt gratuite. Pentru acestea, cei interesați pot accesa pagina https://www.scoaladebani.ro/peroti/  sau pot suna la numărul de telefon 0725 772 255.


Admin
de Admin noiembrie 29, 2017 13:03
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget