Fetiță de 5 ani bătută crunt de mama ei cu mătura

Admin
de Admin decembrie 2, 2019 14:48

Fetiță de 5 ani bătută crunt de mama ei cu mătura

DGASPC Neamț a instituit o măsură de protecție în regim de urgență pentru fetița de 5 ani, din Roman, care a fost lovită de mamă cu mătura. Cazul a fost mediatizat după ce o înregistrare video a ajuns la tatăl fetiței, de care mama se despărțise. Imaginile au fost filmate de o prietenă a mamei, care se amuza în timp ce fetiţa era pedepsită, fiind lovită cu coada măturii.

În termen de 5 zile, conform legii, se va propune instanței de judecată înlocuirea măsurii provizorii de urgență fie cu plasamentul la asistent maternal, fie reintegrarea în familia extinsă dacă există condiții optime privitoare la securitatea, creșterea și îngrijirea copilului.

Cazul a fost semnalat sâmbătă seara de către Serviciul Telefonul Copilului Brașov. De asemenea, în aceeași seară Poliția Roman a anunțat că a identificat-o pe mamă, aceasta având domiciliul în Roman și că se va proceda la audierea acesteia. La audiere a fost prezent și un psiholog din cadrul DGASPC Neamț. La finalul audierilor, fetița a fost preluată într-o structură de urgență a Direcției, iar luni, 2 decembrie, a fost identificat un asistent maternal care a preluat copilul.

Tot luni o echipă de specialiști formată din asistenți sociali și psihologi de la Serviciul pentru Copilul Maltratat a plecat la Roman pentru a face o evaluare completă din punct de vedere psiho-social atât mamei cât și familiei extinse (bunici, mătuși, alte rude), rezultatele urmând a fi utilizate în vederea stabilirii conduitei ulterioare astfel încât să se ia cea mai potrivită decizie pentru copil.

Fetița a fost inclusă într-un program de consiliere psihologică astfel încât să depășească trauma separării de mamă.


Admin
de Admin decembrie 2, 2019 14:48
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns