Expoziţia de pictură “Quo Vadis?” va avea vernisajul sâmbătă, 21 aprilie, la Roman

Admin
de Admin aprilie 20, 2018 13:02

Complexul Muzeal Județean Neamț şi Muzeul de Artă Roman invită publicul iubitor de artă la expoziția de pictură-colaj-grafică “Quo Vadis?”.

Semnată de Sylvia Trăistariu, expoziția cuprinde peste 40 de lucrări și va avea vernisajul sâmbată, 21 aprilie, la ora 15:00, fiind prezentată de scriitorul Adrian Alui Gheorghe.

Absolventă a Universității de Artă și Design din Cluj- Napoca, cu un Masterat în Artă Plastică în cadrul Universității Naționale de Artă din București, Sylvia Trăistariu este, din 2010, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din Romania. Artista și-a valorificat creația în expoziții colective și personale la Cluj-Napoca și București, Satu-Mare, Arad și Piatra-Neamț, dar și în expoziții de grup internaționale.

Afis expozitie Quo VadisCea mai recentă recunoaștere artistică internațională este cea din 2015 în cadrul Bienalei Internaționale de Artă de la Beijing, unde la invitația organizatorilor și cu sprijinul ICR, a participat alături de alți trei artiști, la deschiderea Bienalei și Simpozionului “Memorie si Vis”, eveniment organizat la Muzeul Național de Artă din Beijing.

O parte din lucrarile sale se află în colecții de stat și particulare în Germania, Austria, Anglia, China.

“Quo Vadis” reunește 20 lucrări de pictură și peste 20 lucrări de grafică, realizate într-o manieră de lucru de tip colaj, cu imagini compuse din fragmente și secvențe picturale, nuanțe saturate, cu suprafețe grafice și text.

“Sylvia Trăistariu se remarcă printr-o curiozitate vie pentru fenomenul vieții contemporane, pentru dinamica și adesea strălucirea lui și pentru aspectele periculoase pentru ființa umană – consumismul irațional, obsesiv, în dauna cultivării valorilor moral-spirituale. Lumea reclamei, a afișului publicitar, signalectica invadantă a orașului, o intrigă dar o și stimulează în același timp în munca ei de pictor, realizând imagini pregnante de tip montaj marcate de expresivitatea adesea agresivă a afișului. In tot acest Babilon modern, artista se retrage în meditația ei morală ce rămâne discretă, neostentativă – Quo Vadis?” a declarat Marin Gherasim, artist, Prof. univ, Universitatea Națională de Arte – București.

“O caracteristică interesantă a expoziției este „dialogul dintre figurativ și abstract cu direcții metafizice, spirituale. Sylvia Traistariu pășește pe urmele unor mari artiști ca familia Zidaru sau Sorin Dumitrescu și încearcă să redescopere unele valențe estetice ale relației semn-simbol ale paleocreștinismului. Se pare ca cercetarea spre valorificare în scop artistic a formelor de comunicare arhaico-religioasă este o tendință universală. Avem astfel o soluție originală de a transmite emoția artistică prin arhivarea unor date din trecut”, menţionează Emil Dobriban, artist, Conf. univ. dr., Universitatea de Arte și Design – Cluj-Napoca.

Expoziția este deschisă spre vizitare în perioada 21 aprilie – 15 mai, între orele 10.00 – 18.00.


Admin
de Admin aprilie 20, 2018 13:02
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget