Permis reţinut şi dosar penal pentru un şofer care şi-a reparat singur maşina după accident

Admin
de Admin februarie 6, 2018 13:12

În ziua de 4 decembrie 2017, la sediul Poliției municipiului Piatra Neamț s-a prezentat o persoană care a reclamat că a fost implicat într-un accident rutier, soldat doar cu pagube materiale, iar celălalt conducător auto i-a lăsat doar asigurarea auto, fără a încheia un acord amiabil.

Polițiștii au declanșat verificările, stabilindu-se că celălalt conducător auto este un bărbat de 63 de ani, din Botoșani, care a fost invitat la sediul poliției pentru a soluționa tamponarea.

În data de 2 februarie 2018, acesta s-a prezentat la sediul Poliției municipiului Piatra Neamț, cu autoturismul implicat în evenimentul rutier și a declarat că fără a deţine o autorizatie de reparaţie, care să justifice avariile survenite în urma evenimentului, a efectuat repatraţiile necesare caroseriei autoturismului în cauză.

Polițiștii au soluționat tamponarea, prin sancționarea contravențională a bărbatului de 63 de ani, pentru neacordarea de prioritate vehiculului care circula în sensul giratoriu de la intersecția străzilor Orhei cu P-ța Ștefan cel Mare.

Conducătorului auto i-a fost reținut permisul de conducere atât pentru neacordare de prioritate cât și pentru neprezentarea în termenul legal în vederea declarării evenimentului rutier, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile.

Totodată, polițiștii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea faptei de nerespectarea atribuţiilor privind verificarea tehnică ori efectuarea reparaţiilor faptă prevăzută de articolul 340 alin. 4 din Codul Penal și pedepsită cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.


Admin
de Admin februarie 6, 2018 13:12
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Urmăreşte-ne pe facebook!