Doi braconieri din comuna Ion Creangă prinşi în flagrant de poliţişti

Admin
de Admin februarie 6, 2018 12:15

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Neamţ împreună cu reprezentanţii AVPS Roman au organizat o acțiune de prindere în flagrant a unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii braconaj cinegetic.

Astfel, în data de 02.02.2018, în jurul orei 17.00, polițiștii au prins în flagrant doi bărbați de 44 și 57 de ani, ambii Ion Creangă, în timp ce cărau în spate un sac în care se afla o cervidă de talie mică (căprior) mascul, ce fusese prins într-un laţ confecţionat artizanal din cablu metalic, amplasat anterior de aceştia. Cele două persoane nu au calitatea de vânători şi nu sunt deţinători de arme.

Căpriorul braconat a fost indisponibilizat de organele de cercetare penală şi lăsat în custodia AVPS Roman, fiind incidente prevederile art. 46 din Legea nr. 407/2006, conform cărora trofeele de vânat şi vânatul care fac obiectul infracţiunilor de braconaj, se confiscă.

Polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic, constând în practicarea vânătorii cu laţuri şi braconaj cinegetic şi în afara perioadelor legale de vânătoare la specia respectivă.


Admin
de Admin februarie 6, 2018 12:15
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget