Disponibilizări la limita legală?

Admin
de Admin noiembrie 15, 2016 11:07

arcelormittal-roman-concedieriMai mulţi angajaţi ai ArcelorMittal Roman au primit preaviz de concediere din partea conducerii, motivul fiind desfiinţarea posturilor. Liderii de sindicat se tem că acesta este doar începutul unei campanii ce vizează mult mai multe persoane. Totul, în condiţiile în care, de ceva vreme, soarta întreprinderii de ţevi nu este uşoară.

“Am primit zeci de telefoane de la oameni îngrijoraţi şi furioşi în legătură cu ceea ce se întâmplă. Patronatul a luat decizia să facă o serie de concedieri individuale, trimitând preavize de 20 de zile, în acest sens, pentru 23 sau 24 dintre colegi. Din câte se pare avem de-a face cu o manevră, prin care conducerea vrea să dea oameni afară, evitând concedierea colectivă, unde salariaţii au mai multe drepturi. Credem că s-a apelat la o soluţie prin care să fie concediate odată mai puţin de 29 de persoane, pragul prevăzut de lege”, a spus Gheorghe Ciobanu, liderul Sindicatului Petrotub.

Conform legislaţiei, chiar şi în condiţiile acestor preavize, salariatii beneficiază de măsuri de protecţie socială. În funcţie de vechime, oamenii vor încasa salarii pe 6, 9 sau 12 luni şi trebuie să primească sume cuprinse între 14.000 şi 18.000 lei.

 


 

Admin
de Admin noiembrie 15, 2016 11:07
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns