Cunoscutul fotograf Ioan Clopoțel s-a stins din viață

Admin
de Admin august 24, 2022 21:34

Cunoscutul fotograf Ioan Clopoțel s-a stins din viață

Cunoscutul și îndrăgitul fotograf Ioan Clopoțel s-a stins din viață, astăzi, la spitalul din Piatra Neamț. Acesta a suferit un atac vascular cerebral și era internat de mai multe zile în secția ATI.

Multe generații de pietreni au acasă măcar o fotografie semnată de Clopoțel. Prezent la majoritatea evenimentelor din județ, s-a numărat printre profesioniștii care au trăit exclusiv din fotografie. Și a trăit această artă până în ultimele sale zile, când reușise să organizeze la Biblioteca Județeană o expoziție împreună cu alți artiști vizuali nemțeni. Din păcate, evenimentul se va desfășura în absența maestrului Clopoțel.

”Fotograful cronicar, CLOPOȚEL IOAN, și-a luat de-acum o pauză mare. Nu va mai cutreiera străzile orașului pe care l-a îndrăgit atât de mult. Va cutreiera, poate, gândurile noastre, ale celor care l-am cunoscut, l-am apreciat, l-am iubit. Fotografiile și filmele realizate de el vor rămâne mărturii vii ale unor momente de viață unice, vor fi ancorele pe care ni le-a lăsat să ne putem fixa în timp, timpul acesta care nu mai are «cu oamenii nesfârșită răbdare»”, a scris pe o rețea de socializare soția acestuia, Mirela Clopoțel.

În anul 2020 a finalizat un masterat în fotografie, video și procesarea computerizată a imaginii.

Mulți fotografi au fost inspirați de pasiunea lui pentru această artă. Și au primit sfaturi atunci când au avut ocazia să stea de vorba cu el.

În luna iunie, Ioan Clopoțel a împlinit 70 de ani.

Anunțăm cu regret trecerea lui în neființă.

Să ai Lumină bună și ”dincolo”, maestre!

Dumnezeu să te odihnească în pace!

foto: Adrian Ciupercă


Admin
de Admin august 24, 2022 21:34
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns