Ceremonie de comemorare a veteranilor de război la Piatra Neamț

Admin
de Admin aprilie 28, 2018 11:49

Vineri, 27 aprilie,  la Piatra Neamţ a avut loc o ceremonie de comemorare a veteranilor de război. Reprezentanți ai prefecturii, consiliului județean și ai primăriei Piatra Neamț, precum și câțiva consilieri locali și județeni au ajuns la cimitirul ”Eternitatea” în jurul orei 10:00. Oficialităţile prezente la eveniment au depus jerbe și coroane de flori la monumentul dedicat eroilor.

”Veteranii de război, bunicii dumneavoastră, nu sunt un trecut, ei sunt conștiința unui prezent care nu poate exista fără respectul față de trecut. Ei sunt eterni în istoria patriei noastre. Ca români, creștini și buni patrioți, în special tineretul nostru să dea aceeași dovadă de sacrificiu pentru apărarea țării, să facă ce am făcut și noi, astfel încât România să existe în continuare”, a declarat generalul (r) Neculai Pruteanu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, filiala Neamţ.

Bunicul meu a luptat în Munţii TATRA, aşa încât această zi are, pentru mine, o mare încărcătură emoţională şi spirituală, fiind sigură că sunt mulţi dintre dumneavoastră care aţi pierdut pe cineva drag în bătăliile pentru apărarea ţării. Pentru generaţiile tinere, dumneavoastră aţi reprezentat întotdeauna adevărate exemple vii de patriotism, disciplină şi simţ al datoriei. Aducem un pios omagiu veteranilor de război, cărora le datorăm preţuire şi respect, asigurându-i totodată că vom depune toate eforturile necesare şi toată energia pentru ca sacrificiul lor să nu fi fost în zadar! Suntem conştienţi de faptul că, fără determinarea, forţa spirituală şi dăruirea exemplară a celor care au construit România, nu am fi ajuns astăzi aici!”, a declarat Daniela Soroceanu, prefectul judeţului Neamţ.

În judeţul Neamţ mai trăiesc aproximativ 4.000 de veterani care au luptat în Al Doilea Război Mondial, dintre care 2.800 sunt femei. În vremuri grele și cu mari sacrificii, ei au reușit să elibereze ţara de sub ocupaţia regimului fascist. Ziua Veteranilor de Război se sărbătorește în fiecare an pe 29 aprilie, data fiind instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007. În toate garnizoanele din ţară au loc ceremonii militare şi religioase la monumentele dedicate eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial.


Admin
de Admin aprilie 28, 2018 11:49
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget