Campanie de testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin

Admin
de Admin noiembrie 4, 2021 10:47

Campanie de testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin

Femeile din Piatra Neamț, cu vârsta cuprinsă între 25 și 64 de ani, sunt așteptate la screening pentru cancer de col uterin în data de 16 noiembrie, de la ora 10.00, în fața Casei de Cultură din municipiu.

Testările vor avea loc în cadrul proiectului ONCOPREV, derulat de Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași și Fundația Enable, cu sprijinul Primăriei Piatra Neamț și al Direcției de Asistență Socială. Echipele medicale vor face testările în Unitățile Mobile de Screening, dotate cu aparatură și materiale sanitare precum un cabinet ginecologic.

Femeile au nevoie doar de buletin, în original și copie. Trebuie să se pregătească așa cum fac în mod obișnuit pentru un consult ginecologic, iar testările constau în prelevări de secreții de la nivelul colului uterin.

Criteriile pe care trebuie să le îndeplinească solicitantele:

  • femeile cu vârsta între 25 și 29 de ani (testare Babeș Papanicolau) și 30-64 ani (testare HPV- Virus Papiloma Uman):
  • asigurate sau neasigurate;
  • nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin;
  • asimptomatice;
  • fără antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin;
  • NU au mai făcut screening gratuit în ultimii 5 ani.

Proiectul ONCOPREV- Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, se adresează tuturor femeilor asigurate sau neasigurate din județele Iași, Vaslui, Bacău, Botoșani, Neamț, Suceava.

Detalii suplimentare găsiți pe pagina web a IRO https://www.iroiasi.ro/proiecte-eu. Pe pagina de Facebook a Institutului Regional de Oncologie anunțăm săptămânal programul deplasărilor Unităților Mobile de Screening.


Admin
de Admin noiembrie 4, 2021 10:47
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns