Biblioteca Județeană a găzduit Cercul pedagogic al profesorilor de limba franceză

Admin
de Admin aprilie 3, 2019 13:58

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț a găzduit, marți, 2 aprilie 2019, Cercul pedagogic al profesorilor de limba franceză, la care au participat cadre didactice de specialitate din liceele din Piatra Neamț și Roznov.

Prima parte a întâlnirii a avut ca temă „Învățarea limbii franceze prin publicitate“, un aspect nou propus pentru procesul didactic de către profesor Oana-Raluca Hizan de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș“ Piatra-Neamț, în scopul dezvoltării interesului pentru limba franceză în rândul elevilor. Doamna profesoară a explicat motivele folosirii reclamelor în procesul didactic, modalități de utilizare a publicității în activități de înțelegere a unui text citit, de predare și exersare a noțiunilor gramaticale și de lexic, de analiză a imaginii, de exprimare orală și de redactare, precum și modalități de concepere a unor exerciții, activități și secvențe didactice pornind de la reclame.

Tema activității a fost ilustrată printr-o expoziție de afișe reprezentând atracții turistice din diferite regiuni ale Franței, realizate, în concepție proprie, de elevii Colegiului „Calistrat Hogaș“. Ca o completare, doamna profesoară Margareta Mancaș, de la același colegiu, a expus o serie de aspecte referitoare la exploatarea didactică a reclamelor pe suport audio-video.

Întâlnirea profesională a continuat, în partea a doua, cu prezentarea doamnei profesoare dr. Cristina Grigori, de la Colegiul Național „Petru Rareș“ Piatra-Neamț, referitoare la cursul online pentru profesorii de limba franceză oferit de Centrul CAVILAM din Vichy-Franța și la noile oferte de lectură, pe suport electronic, ale Asociației Adiflor din Roanne.

De asemenea, doamna profesoară Loredana Mitrea, de la același colegiu, a prezentat aspecte dintr-un schimb de experiență realizat între elevi de la Colegiul „Petru Rareș“ Piatra Neamț și elevii Liceului „Antoine de Saint-Exupéry“ din Saint-Raphaël, Franța, cu prilejul vizitei liceenilor pietreni în localitatea franceză, în cadrul unui proiect de înfrățire între cele două unități de învățământ.

Cercul pedagogic al profesorilor de limba franceză a avut loc la Filiala de carte străină a Bibliotecii Județene, sub semnul creativității, al inovației și al bucuriei în abordarea și desfășurarea procesului didactic de predare și învățare a limbii franceze.


Admin
de Admin aprilie 3, 2019 13:58
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Urmăreşte-ne pe facebook!

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: telemneamt@gmail.com.