Bărbați cercetați pentru multiple infracțiuni financiare, au ajuns în arestul poliției

Admin
de Admin iulie 8, 2020 16:34

Bărbați cercetați pentru multiple infracțiuni financiare, au ajuns în arestul poliției

Investigațiile efectuate de polițiști au condus la depistarea a doi bărbați, pe numele cărora instanța de judecată a emis mandate de arestare preventivă.

La data de 7 iulie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au pus în aplicare un mandat de arestare preventive pentru o perioadă de 30 de zile, emis de către Curtea de Apel Bacău, față de un bărbat de 49 de ani, din Roman, aflat sub măsura preventive a arestului la domiciliu.

Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional, înșelăciune în formă continuată, complicitate la delapidare și spălare de bani.

Din ancheta polițiștilor au rezultat indicii că, în luna decembrie 2018, bărbatul împreună cu alte două persoane a constituit un grup infracțional, în vederea săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune prin inducerea în eroare a reprezentanților operatorilor economici având ca obiect de activitate producția și comercializarea de materiale de construcție, delapidare prin însușirea mărfurilor aflate în stocul unei societăți comerciale și spălare de bani.

De asemenea, în perioada ianuarie-iunie 2019, a acționat în numele aceleași societăți comerciale și folosind calitatea mincinoasă de director economic a indus și menținut în eroare pe parcursul relației comerciale pe reprezentanții mai multor societăți comerciale având ca obiect de activitate producția și comercializarea de materiale de construcție, achiziționând mărfuri în valoare de peste 1.700.000 de lei, emițând mai multe bilete la ordin fără acoperire și omițând să mai achite contravaloarea produselor. Totodată, în aceeași perioadă, cele trei persoane și-au însușit materiale de construcții în valoare de peste 2.000.000 de lei, pe care le-au valorificat în regim nefiscalizat la prețuri mult diminuate.

Bărbatul a fost introdus de polițiști în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, emis de Curtea de Apel Bacău, față de un bărbat de 57 de ani, din Răucești, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional, înșelăciune, complicitate la delapidare și spălare de bani.

De asemenea, bărbatul a fost introdus de polițiști în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.


Admin
de Admin iulie 8, 2020 16:34
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]