- Au organizat un botez cu 150 de persoane, iar petrecerea a fost întreruptă de polițiști
- Cum se realizează vaccinarea anti-covid în județul Neamț
- Numărul cazurilor de COVID-19, în creștere în județul Neamț. Ce categorii de vârstă au fost cele mai afectate.
- Restricții în comuna Mărgineni din cauza incidenței crescute
- Manifestări dedicate poetului național Mihai Eminescu la Biblioteca Județeană
- Și-a terorizat fosta concubină și a incendiat casa unui bărbat pentru 2.000 de lei
ITM Neamţ: Toţi angajatorii sunt obligati sa initieze negocierea colectiva pentru incheierea contractelor de munca
Pentru punerea in aplicare a prevederilor OUG 82/2017 privind modificarea si completarea legii nr. 227/2015 privind codul fiscal, pana la data de 20 decembrie 2017, toti angajatorii sunt obligati sa initieze negocierea colectiva in vederea incheierii contractului/acordului colectiv de munca sau a actelor aditionale.
În Legea dialogului social nr.62/2011, republicata, se precizează:
Art. VII.
1) Prin derogare de la prevederile art. 129 alin. (1) din Legea dialogului social nr. 62/2011, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in unitatile in care nu exista incheiat contract/acord colectiv de munca, initierea negocierii colective este obligatorie, pentru punerea in aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
2) Prin derogare de la prevederile art. 129 alin. (3) si (5) din Legea nr. 62/2011, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru punerea in aplicare a prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 79/2017 este obligatorie negocierea colectiva a actelor aditionale la contractele si acordurile colective de munca in vigoare.
3) In aplicarea prevederilor alin. (1)—(2) si prin derogare de la prevederile art. 135 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 62/2011, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in unitatile in care nu exista sindicat reprezentativ afiliat la o federatie reprezentativa la sectorul de activitate, la negocierea contracteIor/acordurilor colective de munca sau a actelor aditionale, dupa caz, pot participa reprezentanti ai federatiei sindicale, in baza mandatului sindicatului, impreuna cu reprezentantii salariatilor.
4) In aplicarea prevederilor alin. (1)—(2) si prin derogare de la prevederile art. 135 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 62/2011, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in unitatile in care nu exista sindicat la negocierea contractelor/acordurilor colective de munca sau a actelor aditionale, dupa caz, pot participa reprezentantii salariatilor impreuna cu un reprezentant al unei federatii reprezentative la sectorul de activitate sau a unei confederate sindicale reprezentative la nivel national, la invitatia reprezentantilor salariatilor.
5) Prevederile alin. (1)—(4) se aplica in perioada 20 noiembrie—20 decembrie 2017.
Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.
Scrie un comentariu