Agenţii de pază verificaţi de poliţişti

Admin
de Admin noiembrie 23, 2017 14:55

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au fost angrenați într-o acțiune de verificare a modului de executare a serviciului de pază la obiectivele economice asigurate cu pază fizică proprie sau angajați în cadrul societăților specializate de pază și protecție.

Astfel, în noaptea de 18-19 noiembrie, au fost controlate 179 de obiective, 94 în mediul urban și 85 în mediul rural. Polițiștii au constatat că 116 de unități vizate erau asigurate cu societăți de pază, iar 63 prin pază proprie. Totodată, polițiștii au verificat 199 de agenți de pază, doi dintre aceștia fiind echipați și dotați necorespunzător.

Pentru abaterile de la legislația privind paza și protecția bunurilor, polițiștii au aplicat 27 sancțiuni contravenționale, de circa 6300 lei.

Nereguli constatate

În urma controlului efectuat la un obiectiv din orașul Roman, agentul de securitate că a fost găsit dormind în ghereta aflată în punctul de control acces al obiectivului asigurat, fapt pentru care a fost sancționat contravenţional cu amendă în valoare de 200 lei, conform Legii nr.333/2003.

Un alt agent de pază a fost găsit în serviciul de pază, fiind sub influența băuturilor alcoolice, fapt ce a dus la sancționarea acestuia cu amendă de 200 lei.


Admin
de Admin noiembrie 23, 2017 14:55
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns