Acord de colaborare între Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț și Spitalul Modular de la Lețcani

Admin
de Admin noiembrie 13, 2020 10:23

Acord de colaborare între Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț și Spitalul Modular de la Lețcani

Joi, 12 noiembrie, conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț, reprezentantă de managerul interimar Lucian Micu și directorul medical – doctorul Silviu Verzea, a fost la Iași pentru a semna un acord de colaborare între unitatea medicală nemțeană și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” Iași pentru transferul pacienților confirmați cu infecția cu SARS-CoV-2 la Spitalul Modular Lețcani.

Prin prezentul acord de colaborare, unităţile sanitare au convenit asupra modului în care se va efectua transferul pacienților de la SJU Piatra Neamț la secția exterioară Lețcani a Spitalului ”Sfânta Parascheva” Iași.

”Împreună cu medicul Silviu Verzea, am discutat cu profesorul doctor Carmen Dorobăț, managerul Spitalului Clinic de Boli Indecțioase, și mă bucur că am putut constata o deschidere totală din partea coordonatorilor de la Iași a activității ce ține de îngrijirea pacienților infectați cu noul coronavirus. În condițiile în care numărul pacienților care necesită asistență este din ce în ce mai mare trebuie să găsim soluții din timp pentru a ne asigura că toți cei care vor fi în nevoie vor primi îngrijirile necesare. Spitalul de la Lețcani, construit cu fonduri importante ce au venit și din partea județului Neamț, reprezintă ”o gură de oxigen” semnificativă pentru situația actuală. Sperăm să nu fie nevoie, dar dacă va fi – este bine să știm că există toată deschiderea ca pacienții din Neamț în stare critică să fie preluați de echipa medicală din Iași. Scopul tuturor este acela de a găsi soluții pentru ca fiecare pacient să primească îngrijirile și toate șansele pentru a se face bine”, a declarat Lucian Micu, managerul interimar al SJU Piatra Neamț.

Reamintim faptul că ultima raportare arată că astăzi în SJU Piatra Neamț sunt internate în total 400 de persoane, din care 17 pacienți se află în secția ATI, șapte dintre ei fiind conectați la aparate de ventilare mecanică.


Admin
de Admin noiembrie 13, 2020 10:23
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]