Accident tragic cu 9 morţi pe raza localităţii Alexandru cel Bun. A fost activat planul ROŞU de intervenţie.

Admin
de Admin aprilie 5, 2018 11:33

Un grav accident rutier s-a petrecut în această noapte, în jurul orei 00:50, pe raza localităţii Alexandru cel Bun. Un microbuz în care se aflau 10 persoane s-a răsturnat în râul Bistriţa, plonjând de pe podul de la Viişoara în canalul de aducţiune de la hidrocentrală.

Din primele cercetări se pare că un cauciuc a explodat, iar şoferul, un tânăr de 25 de ani, a pierdut controlul volanului, maşina răsturnându-se în apă. Pasagerii lucrau ca muncitori forestieri şi se întorceau de la Arad pentru a petrece sărbătorile de Paşte acasă, în judeţul Neamţ. Accidentul a fost observat de şoferul unui alt microbuz, care a apelat imediat numărul unic de urgenţă 112.

Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. Pompierii militari au intervenit cu scafandri pentru a scoate victimele din apă. Singurul pasager găsit în viaţă a fost cel din dreapta şoferului, el fiind preluat imediat de ambulanţă şi transportat în stare de şoc la spital.

În primă fază au mai fost găsite 7 persoane, aflate în stop cardio-respirator. Eforturile medicilor de a-i salva au fost inutile.

Timp câteva ore scafandrii şi echipajul de pompieri cu barca de intervenţie au căutat celelalte două persoane. Spre dimineaţă, au fost găsite în apele Bistriţei şi celelalte 2 victime, de asemenea fără viaţă.

Microbuzul nu era destinat transportului de persoane, fiind folosit pentru transport de mărfuri. În partea din spate fusese improvizate nişte băncuţe unde stăteau 8 dintre pasageri, fără centură sau alte mijloace de siguranţă.

Microbuzul era înmatriculat pe persoană fizică, proprietarul fiind chiar şoferul de 25 de ani.

Acesta este cel mai tragic accident rutier înregistrat în ultimii ani, în judeţul Neamţ. În urma nefericitului eveniment, 9 persoane şi-au pierdut viaţa.

Singurul supravieţuitor este Ionuţ Vârlan, un tânăr de 22 de ani din comuna Podoleni. Se pare că fratele lui se afla în microbuz şi nu a putut fi salvat. Alţi doi dintre pasageri erau tată şi fiu, de 46, respectiv 19 ani.


Admin
de Admin aprilie 5, 2018 11:33
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Urmăreşte-ne pe facebook!