Accident rutier la Săbăoani, o persoană a rămas încarcerată

Admin
de Admin octombrie 19, 2021 10:28

Accident rutier la Săbăoani, o persoană a rămas încarcerată

Prin apel la 112, în jurul orei 08:25,  pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe E 85, la intrarea în comuna Săbăoani.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere,  o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

Un autoturism a părăsit partea carosabilă,  a lovit un cap de pod, după care s-a răsturnat pe o parte.

În urma accidentului rutier a rezultat o victimă încarcerată, conducătorul autoturismului.

Echipajele de intervenție au acționat pentru descarcerarea unui bărbat de 73 de ani, conștient. Echipajul SMURD TIM a preluat victima, pentru îngrijiri medicale de specialitate și pentru  a o transporta la CPU Roman.

Pompierii au asigurat măsurile PSI și au sablat partea carosabilă, astfel încât circulația să se desfășoare în condiții de siguranță.

Martori la producerea accidentului rutier produs au fost două cadre de la ISU Neamț: adj. șef Acreței Victor și plt. maj. Costachi Cristian.

Victor tocmai ieșise din tura de serviciu, iar Cristian se afla în timpul liber. Niciunul nu a stat pe gânduri. Au oprit autoturismele și au procedat întocmai așa cum ar fi la serviciu, conform procedurilor de intervenție. Au evaluat starea victimei, au deconectat bornele bateriei și au făcut apel la 112.

Cei doi au sprijinit echipajele sosite la locul producerii evenimentului.

Plt. adj. șef Acreței Victor este paramedic pe ambulanța SMURD TIM, iar plt. maj. Costachi Cristian este comandant de echipaj și conducător autospeciale. Ambii își desfășoare activitatea în cadrul Detașamentului de Pompieri Roman.

„Suntem mândri pentru atitudinea pe care au adoptat-o cei doi colegi și credem că spiritul de salvator este o trăsătură caracteristică pompierilor”, au declarat reprezentanții ISU Neamț.


Admin
de Admin octombrie 19, 2021 10:28
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget