5 polițiști locali s-au chinuit să încătușeze un cetățean care nu purta mască

Admin
de Admin aprilie 14, 2021 15:54

5 polițiști locali s-au chinuit să încătușeze un cetățean care nu purta mască

În data de 13 aprilie, un bărbat care nu purta mască a fost oprit de o patrulă a Poliției Locale pe strada Dimitrie Leonida din Piatra Neamt. Acesta a încercat să scape, dar a fost urmărit și prins în cele din urmă de 5 polițiști locali.

Scena a fost filmată de un cetățean și postată pe rețelele de socializare. Imaginile au devenit virale, iar incidentul a ajuns subiect de știri la nivel național.

Astăzi, a fost emis un comunicat oficial în care se explică punctul de vedere al Poliției Locale.

”Cu privire la evenimentele desfășurate în data de 13.04.2021, apărute în spațiul public și pe rețelele de socializare, vă facem cunoscut următoarele:

În data de 13.04.2021, în jurul orei 16.45, polițiștii locali din patrula de ordine publică, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Piața Centrală din Piatra Neamț, au observat un bărbat care nu purta mască. După ce și-a declinat calitatea oficială, unul dintre polițiștii locali, l-a atenționat pe respectivul cu privire la portul măștii, cerându-i-se în același timp să se legitimize și informându-l că nepurtarea măștii constituie contravenție.

Bărbatul a continuat să facă cumpărături în hală, refuzând în continuare să-și decline identitatea și să rămână pe loc pentru a se legitima. Din acest motiv, polițistul local a apelat Dispeceratul Poliției Locale Piatra Neamț și a solicitat patrula de intervenție mobilă, în sprijin, la fața locului.

După finalizarea cumpărăturilor bărbatul a părăsit incinta Pieței Centrale și s-a îndreptat spre strada D. Leonida. Acolo a sosit și patrula de intervenție mobilă, formată din alți doi polițiști locali, moment în care bărbatul respectiv a început să fugă. Polițiștii locali l-au ajuns din urmă și l-au blocat pe scara de acces din fața unei unități comerciale, aflată la parterul unui bloc.

În jurul orei 17.00, polițiștii locali i-au solicitat din nou bărbatului să se legitimize și i-au adus la cunoștință că, în cazul refuzului, va fi condus procedural, la sediul Poliției Locale în vederea stabilirii identității și a luării măsurilor legale. Bărbatul s-a opus și a încercat să scape, împingând polițiștii locali pe scări și peste balustrada de protecție a acestora.

Unul dintre polițiștii locali a reușit să-l oprească pe bărbat, acesta fiind încătușat și condus la sediul Poliției Locale unde a fost identificat. Ulterior a fost condus la Poliția Municipiului Piatra Neamț, unde cei patru polițiști locali au formulat plângeri penale cu privire la comiterea infracțiunii de ultraj, plângeri înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț spre competentă soluționare, urmând ca ulterior să se dispună alte măsuri în consecință.”

 

 


Admin
de Admin aprilie 14, 2021 15:54
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns