5 ani și 6 luni de închisoare pentru că a înșelat mai multe persoane prin metoda ”Accidentul”

Admin
de Admin martie 19, 2021 13:23

5 ani și 6 luni de închisoare pentru că a înșelat mai multe persoane prin metoda ”Accidentul”

Un bărbat din Roman pe numele căruia instanța de judecată a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, a fost depistat de polițiștii de investigații criminale.

La data de 18 martie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliţiei municipiului Roman au depistat, pe o stradă din municipiul Roman, un bărbat de 51 de ani, care era căutat la nivel național.

Acesta era condamnat de Judecătoria Roman la o pedeapsă privativă de libertate de 5 ani, 6 luni și 26 de zile de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

În fapt, la data de 29 iunie 2018, o persoană necunoscută a indus în eroare prin telefon persoana vătămată în vârstă de 77 de ani, din Roman, în sensul în care s-a recomandat în mod mincinos că este fiul ei şi că a suferit un accident de circulaţie, având nevoie de suma de 1.500  de euro pentru plata unei intervenţii chirurgicale. În aceeaşi seară, cunoscând şi sprijinind activitatea infracţională a persoanei în cauză, bărbatul de 51 de ani s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate, de la care a ridicat 1.500 de euro.

La data de 30 iunie 2018, prin aceeaşi metodă, o femeie din municipiul Roman, în vârstă de 89 de ani, a fost indusă în eroare prin telefon de o persoană necunoscută, care a afirmat în mod mincinos că este un nepot şi că a suferit un accident grav, având nevoie de o sumă de bani pentru operaţie, bărbatul în cauză deplasându-se la locuința acesteia, de la care a primit 2.800 de lei și 50 de euro.

Polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.


Admin
de Admin martie 19, 2021 13:23
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns