Val de viroze şi preumonii la copii

Admin
de Admin decembrie 9, 2016 11:06

Explozie de viroze respiratorii şi pneumonii la copiii cu vârste de până în 4 ani. În ultima săptămână, Direcția de Sănătate Publică Neamț a centralizat 840 de cazuri, cu 8 internări, față de cel înregistrat în săptămâna precedentă, când doctorii au raportat 1.206 cazuri cu 7 internări.

Medicii susţin că incidența infecțiilor respiratorii acute se încadrează în intervalul așteptat pentru această perioadă. Numărul de pneumonii raportate a fost de 337 față de 403 înregistrate în săptămâna precedentă. Ratele de incidență cele mai crescute pentru infecții respiratorii se înregistrează la grupa de vârstă 2-4 ani, iar pentru pneumonii la grupa de vârstă 0-1 an. Nu a fost raportat niciun caz confirmat de gripă.

Până la data de 5 decembrie 2016 au fost vaccinate antigripal 5.790 de persoane din grupele de risc. Reprezentanții DSP Neamţ recomandă populației să respecte măsurile de prevenire a gripei, care constau în evitarea aglomerațiilor, evitarea contactului cu persoanele bolnave, spălarea frecventă, cu apă caldă și săpun, a mâinilor după ce strănută, tușisc, suflă nasul și înainte de a mânca, creșterea rezistenței generale a organismului prin consumul alimentelor bogate în vitamina C – fructe și legume, aerisirea sălilor de clasă și a dormitoarelor, folosirea hainelor corespunzătoare sezonului și evitarea staționării în frig timp îndelungat.

 


 

Admin
de Admin decembrie 9, 2016 11:06
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns