“Vaccinurile salvează vieți”

Admin
de Admin noiembrie 10, 2016 10:51

vaccinurile-salveaza-vietiMinisterul Sănătății a lansat campania de promovare a imunizării copiilor cu scopul de a informa părinții despre cea mai importantă și eficientă metodă de prevenire a bolilor care pot provoca moartea. O componentă importantă a campaniei „Vaccinurile salvează vieți“ este informarea prin noua pagină web dedicată vaccinării: www.desprevaccin.ro.

Aceste informații pot fi extreme de valoroase pentru părinții care s-au ghidat până acum după așa-zisele sfaturi postate de neavizați. Specialiştii D.S.P. Neamţ susţin că  vaccinarea copiilor din județ în cadrul campaniilor naționale de imunizare gratuită este scăzută. Motivul principal este refuzul părinților pe fondul dezinformărilor.

Specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică au descoperit că, în cazul copiilor de 12 luni, acoperirea vaccinală este sub 81% pentru toate antigenele vaccinale, în timp ce ținta recomandată de Organizația Mondială a Sănătății este de 95%. De asemenea, 15% dintre copii au fost incomplet vaccinați în raport cu vârsta, din două motive – refuzul și neprezentarea. Noua pagină desprevaccin.ro își propune să devină principala sursă de informare pentru toți cei care vor să afle informații cuprinzătoare și sigure despre vaccinurile esențiale folosite în România. (G.B.)

 


 

Admin
de Admin noiembrie 10, 2016 10:51
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns