Vacanțe Muzicale, ediția a XLVIII-a, debut în prezența a peste 2000 de spectatori

Admin
de Admin iulie 3, 2023 09:33

Vacanțe Muzicale, ediția a XLVIII-a, debut în prezența a peste 2000 de spectatori

În organizarea Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, duminică, 2 iulie 2023, a avut loc concertul de deschidere al noii ediții a Festivalului Vacanțe Muzicale la Piatra-Neamț, manifestare aflată anul acesta la cea de a patruzeci și opta ediție.

Ediția din acest an a fost deschisă cu un concert simfonic care i-a avut drept protagoniști pe pianiștii Daniel Ciobanu și Ioana Andreescu, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii „Serghei Lunchevici” Chișinău, Republica Moldova, la pupitrul dirijoral aflându-se Mihail Agafița.

Ca și în anii precedenți, Festivalul Vacanțe Muzicale beneficiază de finanțarea Consiliului Județean Neamț, a Ministerului Culturii și are ca partener Primăria municipiului Piatra-Neamț.

„O ediție în care muzica de calitate vă va încânta sufletește, vă va armoniza cu peisajul mirific și cu istoria seculară, apropo de Turnul lui Ștefan și de Curtea Domnească și, în mod minunat, în acorduri deosebite, vom pleca mai fericiți, cu sufletul absolut curat spre casele noastre.

Consiliul Județean Neamț își face un titlu de mândrie din a susține asemenea evenimente. E un eveniment deosebit, e un eveniment internațional, e unul dintre cele mai bune festivaluri la nivel național, e un reper pentru noi toți, și pentru cei care iubesc muzica bună” – a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ion Asaftei.

“Mă bucur enorm că ne reîntâlnim în număr atât de mare, ceea ce ne întărește nouă, organizatorilor, convingerea că în fiecare an venim în întâmpinarea dorințelor dumneavoastră în a asculta muzică de bună calitate și artiști din cei mai buni de pe scenele României și nu numai.
Îmi doresc foarte mult ca și în acest an programele pe care le veți asculta să fie la înălțimea așteptărilor.” – a declarat Mihaela Spiridon, directorul artistic al festivalului.

“Urmează o săptămână de neuitat, sper eu. Șapte seri de poveste, fiecare cu farmecul ei și cu un final fericit, fix ca în această seară, după emoțiile pe care ni le-a dat Dumnezeu, cu o ploaie ca să ne curețe de energii negative și să ne simțim extraordinar de bine. Vor urma povești, povești scrise de muzicieni de renume din țară dar și de peste hotare, de frații noștrii. Onorate public, toate eforturile noastre sunt făcute cu mare drag de echipa noastră pentru dumneavoastră. Sper să aveți niște seri extraordinare. Mă înclin!” – a fost mesajul transmis de Carmen Nastasă, managerul Centrului „Carmen Saeculare”, în deschiderea festivalului.

A doua seară a Vacanțelor Muzicale va aduce în fața spectatorilor două grupuri de muzicieni basarabeni, deosebit de apreciați de către public, Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu.

Admin
de Admin iulie 3, 2023 09:33
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns