Un nou recital instrumental în stagiunea artistică 2019-2020

Admin
de Admin octombrie 29, 2019 15:26

Afis Recital instrumentalStagiunea artistică 2019 – 2020 continuă, programând miercuri, 30 octombrie, de la ora 17:30, la sala „Sergiu Celibidache” a Extensiei (Facultăţii de Muzică) Piatra-Neamţ, un atractiv RECITAL INSTRUMENTAL. Protagonişti vor fi pianiştii Ştefania Vasiliu-Olaru şi Doru Sascău.

Programul muzical abordat va fi unul variat. Vor fi interpretate compoziţii aparţinând clasicilor – Bach, Chopin, Enescu, Satie –, dar şi fragmente muzicale celebre din filme la fel de celebre – „My Fair Lady”, „Umbrelele din Cherbuorg” („Les parapluies de Cherbourg”), „Love story”, „Clanul Sicilienilor”, „Breakfast la Tiffany”, „Naşul” (The Godfather”), „Un bărbat şi o femeie” („Un homme et une femme”), „Noapte şi zi” („Night and day”).

Evenimentul este organizat, în parteneriat, de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ.

Ștefania Vasiliu-Olaru

A absolvit Liceul de Muzică din Bacău, promoția 1972, secția pian principal. A continuat studiul pianului la Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din București, clasa prof. univ. dr. Corneliu Gheorghiu.

În cei treizeci şi nouă de ani de activitate didactică desfășurați în cadrul Colegiului „George Apostu” din Bacău, a manifestat o intensă preocupare pentru îndrumarea tinerilor elevi. Pregătirea minuțioasă oferită elevilor în cadrul cursurilor de specialitate (pian) a avut ca rezultat obținerea unor premii și distincții în competițiile naționale – olimpiade organizate în Suceava, Iași, Botoșani, Focșani, Baia Mare, Odorheiu Secuiesc, Brașov și Ploiești –, precum și la concursurile și festivalurile de profil naționale și internaționale.

A fost membră în diferite jurii la concursurile și festivalurile de pian din țară.

A susținut numeroase concerte și recitaluri camerale în Bacău, București, Brașov, Botoșani, Cluj-Napoca, Iași, Târgu-Mureș, Tescani, în compania unor nume consacrate ale scenei muzicale românești, soliști vocali în formații de duo, trio și cvintet. Activitatea artistică a interpretei cuprinde și recitaluri solo în colaborare cu Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău, sub bagheta dirijorilor Ovidiu Bălan, Igor Ciornei, Henry Selbing, Răzvan Cernat, Aurelian Octav Popa, Camil Marinescu.

Doru Sascău

A fost cadru didactic asociat la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ și profesor de Teoria muzicii, armonie și pian la Liceul de Artă „George Apostu” Bacău.

Activitatea sa de interpret a început în anul 1980, când a înființat Grupul vocal-instrumental „Eolic”, alături de care a susținut numeroase turnee artistice în țară și peste hotare. Împreună acest grup a realizat înregistrări la Studiourile de Radio Iași și București și a participat la emisiuni organizate de Televiziunea Română.

În perioada 1990-1995, a activat ca profesor la Colegiul de Jazz din München, Germania, unde a predat pian și chitară. În paralel a fost pianist si orchestrator în Orchestra „Veronika und Dominant Band” din orașul german.

În anii 1995-1996 a fost pianist și basist al Formației „Chris Luca Show Band” din Berlin, iar în perioada 1996 – 1999, a activat în Trioul de muzică clasică, semi-clasică şi de entertainment „Cafe Concerto Strings”, ca pianist și double bass player.

Din anul 2012 activează în Forumul Democratic al Germanilor din România, în Formația „Zwei Plus” alături de care susține concerte și recitaluri în diverse locații din țară.


Admin
de Admin octombrie 29, 2019 15:26
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns