Taxele și impozitele la Piatra Neamț nu vor fi majorate în anul următor

Admin
de Admin noiembrie 29, 2019 14:25

Taxele şi impozitele la Piatra Neamţ, pentru anul 2020, NU vor fi majorate. Nu vor fi mărite taxele şi impozitele, dar, conform obligaţiilor legale prevăzute în Codul fiscal, acestea vor fi indexate cu rata inflaţiei.

”Pentru a atenua efectele inflatiei am revenit la bonificaţia de 10%, faţă de 5%, cât este în prezent, măsură prin care, contribuabilii care îşi plătesc taxele şi impozitele până la 31 martie, ajung să achite chiar mai puţin decât în anul 2019. Cu toate că Primăria nu stă foarte bine financiar din cauza creditelor contractate în urmă cu 12-13 ani, consider că povara fiscală nu trebuie transferată pe umerii populaţiei, iar taxele şi impozitele locale trebuie să rămână la un nivel acceptabil pentru populaţie şi pentru agenţii economici locali. Este de datoria mea, ca primar, să găsesc soluţii care să nu afecteze buzunarele cetăţenilor, iar până în prezent am găsit soluţii atât să funcţionăm şi să ne întreţinem oraşul, cât şi să realizăm unele investiţii. O fiscalitate predictibilă şi prietenoasă reprezintă un stimul pentru mediul de afaceri, ce poate genera creşterea încasărilor bugetare prin dezvoltarea oraşului, şi NU prin majorarea taxelor”, a declarat joi, 28 noiembrie, primarul Dragos Chitic.

În scopul de a încuraja cetăţenii să-şi achiziţioneze maşini care nu poluează mediul înconjurător, pentru maşinile electrice impozitul este zero, iar pentru maşinile hibrid se aplică o scutire de 95%. La fel ca în 2019, şi în 2020 proprietăţile neîngrijite vor fi impozitate dublu.

”Reamintesc, de asemenea, faptul că Primăria Piatra Neamţ acordă, în această perioadă, o facilitate fiscală importantă debitorilor care au o creanţă de natură fiscală faţă de bugetul local al Municipiului Piatra-Neamţ, respectiv anularea penalităţilor de întârziere pentru obligaţiile fiscale datorate către bugetele locale, restante la 31.12.2018. Cererile în acest sens se pot depune la Direcţia de Taxe si Impozite a Primăriei Piatra Neamţ până la data de 16.12.2019″, a mai spus primarul Dragos Chitic intr-o conferință de presă susținută la Primăria Piatra Neamț.


Admin
de Admin noiembrie 29, 2019 14:25
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: telemneamt@gmail.com.