Se strâng fonduri din donații pentru construcția Spitalului Modular de la Piatra Neamț

Admin
de Admin decembrie 29, 2020 12:24

Se strâng fonduri din donații pentru construcția Spitalului Modular de la Piatra Neamț

”Dăruiește Viață”, asociația din spatele inițiativei #NoiFacemUnSpital și cea care a construit Spitalul Modular 1 Elias pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19, strânge fonduri pentru construcția Spitalului Modular 2 Piatra Neamț – un spital ATI pentru a reda SCJU Piatra Neamț capacitatea de a trata pacienți în terapie intensivă.

  • Firmele din zonă se pot alătura proiectului redirecționând 20% din impozitul pe venit sau pe profit până pe 31 decembrie. Mai multe detalii și contractul de sponsorizare pot fi solicitate pe adresa [email protected]
  • Persoanele fizice pot dona 2 euro trimițând un SMS la 8826 cu textul NEAMT (donație unică, din orice rețea mobilă).

Implicarea ”Dăruiește Viață” vine după ce Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț a ars în întregime, în urma incendiului din noiembrie 2020. Spitalul Modular 2 Piatra Neamț va cuprinde: 18 paturi, grupate în 3 saloane și o rezervă de tip izolator, filtre pacienți, zonă de donning și doffing pentru personalul medical, laborator de analize medicale și sterilizare, depozite materiale, vestiare, grupuri sanitare, post supraveghere, cameră gardă, platformă tehnică pentru amplasarea CTA-urilor și chillerelor și spațiu tehnic pentru rețelele de fluide medicale. Spitalul va beneficia de centrală de tratare a aerului și rețea de gaze medicale, esențiale oricărei secții de terapie intensivă. Mai multe detalii în descrierea proiectului pe site-ul asociației.

Spitalul Modular 2 Piatra Neamț va fi al doilea spital modular construit de Dăruiește Viață în timpul pandemiei, pe lângă Spitalul Modular 1 Elias (capacitate de 38 de paturi, funcțional în întregime la acest moment). De asemenea, Dăruiește Viață a construit și două unități modulare de triaj pacienți, una pentru pacienții oncologici la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și una pentru triajul epidemiologic la Spitalul Universitar de Urgență Elias, București.


Admin
de Admin decembrie 29, 2020 12:24
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns