Se doreşte anveloparea blocurilor la Tg. Neamţ

Admin
de Admin noiembrie 21, 2016 17:04

anvelopare-blocuriPrimăria Târgu-Neamț a depus un proiect de finanțare pentru anveloparea termică a unui bloc prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

În această perioadă, s-au deschis unele din axele de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, printre care și Axa Prioritară 3, Prioritatea de investiții 3.1, Operațiunea A – Clădiri rezidențiale, care urmărește realizarea de investiții privind creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe. Deoarece documentaţia este stufoasă, s-a reușit depunerea actelor pentru un singur bloc de locuințe. Dacă se aprobă finanţarea, acesta ar urma să beneficieze de lucrări de anvelopare termică, schimbare tâmplărie geamuri și balcoane, construire acoperiș, dar și reparații instalații subsol și igienizare.

De asemenea, pentru respectivul bloc au fost prevăzute și panouri solare care să asigure iluminatul pe casa scării, prevedere care ar scuti locatarii de costurile consumului de energie electrică în aceste spații comune.

Conducerea primăriei speră ca la următoarea sesiune să intre la finanţare alte 6 7 blocuri. Conditiile de finanțare sunt: 60% fonduri europene și  40% comunitatea locală. Acești 40%  reprezintă 15% cota primăriei și 25% cota asociației de proprietari, respectiv a proprietarilor. Ca o facilitate pe care administrația locală o poate acorda proprietarilor, conform legislației în vigoare, este acordarea unui ajutor de natură socială, până la a reveni proprietarului doar 3,5% din investiții.

 


 

Admin
de Admin noiembrie 21, 2016 17:04
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns