Lucrările la puntea de la Ștrand vor fi executate de două firme din Baia Mare și Tg. Mureș

Admin
de Admin februarie 10, 2023 10:06

Lucrările la puntea de la Ștrand vor fi executate de două firme din Baia Mare și Tg. Mureș

Unul dintre cele mai importante proiecte care se vor finaliza anul acesta este reabilitarea punții pietonale care asigură accesul spre Ștrandul Municipal. Contractul de execuție a fost semnat astăzi de primarul Andrei Carabelea și are o valoare de 1.865.876,82 lei.

Licitația pentru lucrările de execuție a fost câștigată de asocierea Entum SRL (Baia Mare) & Azimut Com SRL (Tg. Mureș). Prin lucrările de reabilitare și consolidare vor fi remediate mai multe defecte ale pasarelei. Vor fi reparate suprafețele de beton de la fundații, stâlpi, vor fi înlocuite cablurile portante (inclusiv montanții), cablurile secundare, podina din lemn va fi înlocuită cu una din tablă striată zincată și pasarela va fi protejată împotriva coroziunii. La ambele intrări pe punte vor fi amenajate rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, pentru o trecere mai comodă și prietenoasă cu toți trecătorii. Prin aceste reparații, puntea va fi adusă la o stare tehnică corespunzătoare pentru circulația pietonală. Lucrările au o durată de execuție de 6 luni și vor începe în perioada următoare, în funcție de condițiile meteo.

contract punte strand

Primarul Andrei Carabelea a declarat: Una dintre cele mai bune vești din ultima perioadă: vara aceasta vom avea o punte ca nouă la Ștrand! Azi am semnat contractul de execuție pentru consolidarea punții pietonale, care a fost închisă din cauza unor defecte la elementele de rezistență care puneau în pericol siguranța trecătorilor. La vară ne vom putea plimba din nou pe punte, în siguranță și ne vom bucura de tot ce are de oferit Ștrandul și întreaga zonă. E o investiție extrem de importantă, amânată de administrațiile anterioare nepermis de mult, pe care am prioritizat-o de la începutul mandatului meu.

 

 

 


Admin
de Admin februarie 10, 2023 10:06
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns