Săptămâna legumelor şi a fructelor donate în județul Neamț

Admin
de Admin decembrie 6, 2018 13:09

În perioada 20 – 24 noiembrie 2018 s-a desfășurat – în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC) – campania socială Săptămâna legumelor şi a fructelor donate.

Prima ediție a acestei campanii s-a desfășurat în anul 2009 și s-a numit Săptămâna cartofului donat. Deoarece donațiile voluntarilor au fost numeroase și variate, această campanie socială s-a transformat în Săptămâna legumelor donate în anul 2010 și din anul 2011 s-a transformat în Săptămâna legumelor şi a fructelor donate.

Campania a debutat prin implicarea profesorilor coordonatori și a voluntarilor  SNAC în activități de identificare a grupului de beneficiari, de prezentare a activității în unitățile școlare, de colectare și donare a produselor.

Ediția 2018 a campaniei sociale Săptămâna legumelor şi a fructelor donate s-a caracterizat printr-o implicare numeroasă a voluntarilor și prin varietatea produselor donate.

În județul Neamț s-au implicat 8.655 de elevi și 789 de cadre didactice din 65 de unități școlare. În cadrul campaniei au fost colectate și donate 6.051 kilograme de legume și 7151 kilograme de fructe. De asemenea, voluntarii au donat și alte produse alimentare – făină, ulei, zahăr, paste făinoase, dulceață, conserve, dulciuri s.a.

Beneficiarii acestei campanii au fost copiii și familiile din medii dezavantajate social și din centre implicate în protecția socială (Centrul de plasament de tip familial Ioachim si Ana Dumbrava Roșie, Căminul de bătrâni de la Schitul Acoperământul Maicii Domnului-Groși, Fundația Omenia Tg. Neamț, Unitatea Medico-Socială Ceahlău, Spitalul Orășenesc Sf. Ierarh Nicolae Bicaz, Fundația Solidaritate si Speranță Săvinești, Centrul Social Pietricica, Complexul de servicii Ion Creangă Piatra Neamț, Asociaţia Născută înger,  Asociaţia Luceafărul, Cantina Socială Sfinții Trei Ierarhi Piatra-Neamț, Centrul de Plasament Madre Carla, Centrul de plasament Teodora Campostrini, Fundația Pacea Roman ș.a.).

Inspectoratul Școlar Județean Neamț mulțumește elevilor voluntari SNAC, familiilor acestora, profesorilor voluntari și coordonatorilor pentru implicare, dăruire și efort.


Admin
de Admin decembrie 6, 2018 13:09
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Anunturi

Program Vacante Muzicale 2019

Urmăreşte-ne pe facebook!

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: telemneamt@gmail.com.