Salubritas: 579 câini comunitari adoptați și 536 de sterilizări în 2018

Admin
de Admin ianuarie 16, 2019 14:24

Situația câinilor fără stăpân reprezintă o prioritate pentru Primăria Piatra-Neamț și este gestionată prin intermediul societății Consiliului Local, Salubritas SA.

Având în vedere faptul că sterilizarea  reprezintă soluția optimă  pentru reducerea numărului cânilor comunitari, în anul 2018, Salubritas a încheiat parteneriate cu asociații din străinătate, realizând astfel două campanii de sterilizări. Prima campanie din anul 2018  a avut loc în luna septembrie, fiind sponsorizată de Asociația Mukitza din Franța, realizându-se 71 sterilizări. În cadrul celei de-a doua campanii,  167 de animale au fost sterilizate în parteneriat cu Asociația Susy Utzinger din Elveția. În cadrul campaniilor au fost sterilizați câini din Adăpostul public Piatra-Neamț, dar și animale de companie ale pietrenilor care au solicitat acest lucru. În paralel, pe parcursul anului, au mai fost sterilizați  alți 298 de câini.

Zilnic, echipele de ecarisaj formate din 2 asistenți și un medic veterinar au deplasări în teren pentru capturarea câinilor comunitari și aducerea lor în adăpostul public Piatra-Neamț. Adăpostul din Piatra-Neamț, reabilitat de curând are o capacitate de 400 de locuri, în acest moment fiind îngrijiți aici 300 de câini.

În parteneriat cu Primăria Piatra-Neamț, au fost organizate  în 2018 două târguri de adopții de câini. Datorită acestor târguri a crescut și numărul de adopții directe de la adăpostul public Piatra-Neamț, în total 579. Alte două astfel de târguri vor fi organizate cu sprijinul Primăriei Piatra-Neamț în  anul 2019.

Reamintim faptul că pietrenii care au probleme cauzate de câinii fără stăpân, agresivi, pot solicita intervenția echipelor de ecarisaj pe adresa de mail [email protected] sau la numărul de telefon 0233236771.


Admin
de Admin ianuarie 16, 2019 14:24
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget