Proiect de finanțare pentru 6 stații de reîncărcare pentru mașini electrice, la Piatra Neamț

Admin
de Admin noiembrie 23, 2018 14:28

Astăzi, 23 noiembrie, Primăria Piatra Neamț a depus la Agenția pentru Protecția Mediului o aplicație de finanțare în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ ”.

Proiectul cu titlul ”Administrația Fondului pentru Mediu: Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiul Piatra-Neamț”, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Piatra-Neamț nr. 325/14.11.2018, are valoarea totală de 1.390.256 lei, inclusiv TVA, din care finanțarea nerambursabilă este de 1.128.198 lei, reprezentând 90% din totalul cheltuielilor eligibile. Contribuția totală a Municipiului Piatra-Neamț este de 262.058 lei, reprezentând valoarea cheltuielilor neeligibile (realizarea branșamentelor) și 10% din totalul cheltuielilor eligibile.

„Acest proiect este cuprins în Planul de îmbunătățire a eficienței energetice în municipiului Piatra-Neamț și în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Piatra-Neamț și reprezintă o măsură firească în contextul național și internațional actual. Ne dorim, astfel, să stimulăm achiziția de autovehicule electrice , cu efecte benefice asupra mediului în care trăim cu toții” a declarat primarul Dragoș Chitic.

Proiectul prevede instalarea unui număr de 6 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, dintre care: 2 stații vor fi amplasate în parcarea din str. Dimitrie Leonida (incinta Pieței Centrale); 1 stație va fi amplasată în  bd. Decebal (parcare Winmarkt Petrodava); 2 stații vor fi amplasate în  parcarea din str. Bistriței (zona magazinului Carrefour) și 1 stație va fi amplasată în parcarea din str. Mihai Viteazul (Sala Polivalentă).


Admin
de Admin noiembrie 23, 2018 14:28
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns