Probleme și la Piatra Neamț din cauza precipitațiilor abundente

Admin
de Admin iulie 1, 2021 14:48

Probleme și la Piatra Neamț din cauza precipitațiilor abundente

Județul Neamț a fost noaptea trecută sub avertizare meteo cod roșu de averse, vijelie și grindină. În Piatra-Neamț s-au înregistrat cantități însemnate de precipitații care au generat probleme în mai multe zone ale municipiului. În acest moment nu există căi de circulație blocate și se lucrează pentru îndepărtarea efectelor ploilor.

În contextul avertizării meteorologice cod roșu, Biroul Managementul Situațiilor de Urgență Piatra-Neamț a asigurat permanența și a răspuns la toate sesizările venite prin numărul 112 și dispeceratul Poliției Locale. Astfel, BMSU Piatra-Neamț a desfășurat mai multe misiuni pentru îndepărtarea efectelor inundațiilor, în zona de competență:

  • s-a intervenit pentru degajarea unui copac care bloca drumul de la Colibele Haiducilor spre Terasa Gospodinelor, în urma unei solicitări venite prin 112;
  • în ștrand s-a lucrat pentru deblocarea rigolei, iar angajații Publiserv îndepărtează aluviunile din zona de parcare;
  • pe strada Zambilelor s-a intervenit pentru desfundarea unui canal deznisipator;
  • în zona Pârâul Turcului din Văleni se lucrează la îndepărtarea aluviunilor pentru a evita blocarea cursului apei;
  • se lucrează la curățarea albiei Cuejdiului, blocată de aluviuni, peturi și deșeuri la intrarea dinspre comuna Gârcina.

În continuare suntem în alertă pentru a se putea interveni unde este cazul și pentru a răspunde solicitărilor venite de la pietrenii afectați de ploile abundente din ultimele 24 de ore. Sesizările transmise pe aplicația City App Piatra-Neamț ne ajută să intervenim punctual și exact acolo unde este nevoie de intervenție, iar cei care nu dispun de un smartphone pot apela în continuare dispeceratul Poliției Locale la nr. 0233/231300 sau Telefonul Cetățeanului la nr. 0233/210872.

Mâine va avea loc ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență Piatra-Neamț având ca temă actualizarea planurilor de măsuri pentru prevenirea și atenuarea efectelor inundațiilor, caniculei și secetei.


Admin
de Admin iulie 1, 2021 14:48
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns