Prioritate PSD: dezvoltarea clasei de mijloc

Admin
de Admin noiembrie 21, 2016 10:27

conf-psd-prioritatiSocial-democraţii nemţeni expun în fiecare conferinţă de presă puncte din viitorul program de guvernare.

La ultima, prof. Luminița Vîrlan, candidat la Camera Deputaților a declarat că „sunt pregătite ca draft două coduri importante care vor fi în dezbatere publică până la mijlocul anului 2017, urmând să fie implementate de la 1 iulie 2017. Este vorba de cel economic, care să cuprindă codul fiscal, cel de procedură fiscală și legea evaziunii fiscale, care poate fi realizat în maxim 500 pagini, și de codul administrativ, care va cuprinde legislația centrală și locală. Cele două coduri vor conține toate reglementările și nu vor necesita o procedură suplimentară pentru mediul de afaceri.”

 Candidatul la Senatul Romaniei, Dan Manoliu a expus perspectiva debirocratizării, mai exact relația mediului de afaceri cu statul.  „În acest program este prezentată și relația stat – oameni de afaceri, care cuprinde perfecționarea sistemului informatic cu plăți on-line și depunerea on-line a formularelor care se cer pentru fiecare operațiune. De asemenea, esențială este realizarea interconectării între sistemele informatice ale instituțiilor publice. Vorbim de reducerea la jumătate a numărului de taxe până la 1 ianuarie 2018 și un nomenclator tipărit de taxe ale tuturor instituțiilor, până la 31 martie 2017. De asemenea, solicitările necesare firmelor, documentele aflate la instituțiile publice nu vor mai fi solicitate direct agenților economici ci vor fi preluate direct între instituții prin sistemele informatice. Pentru asta se va înființa un departament în guvern pentru implementarea acestui program”. 

 


 

Admin
de Admin noiembrie 21, 2016 10:27
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns