Primăriţa de la Gârcina trimisă în judecată

Admin
de Admin octombrie 23, 2015 15:47

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis-o în judecată pe Aurora Bălan, primarul comunei Gârcina. Oamenii legii o acuză de săvârşirea a două infracțiuni de abuz în serviciu. Conform rechizitoriului, faptele de care  este învinuită Aurora Bălan, s-au derulat în lunile mai şi iunie ale anului 2008.

 

 

 


Admin
de Admin octombrie 23, 2015 15:47
Scrie un comentariu

1 comentariu

 1. Ion martie 5, 11:21

  Este cea mai mare victorie, pana in prezent, a celor care ani la rand au lupta pentru a dovedi coruptia de la nivelul Primariei Garcina si doresc ca institutiile statului sa poata dovedi modul prin care primarul, Balan Lazar Aurora, impreuna cu consilierii si alti angajati ai primariei furau pamanturile si le vindeau.
  Schemele de frauda sau furt utilizate sunt clasice (se regasesc in mai toate judetele tarii): se trecea suprafata de pamant in proprietatea primarie, apoi era vanduta (data in concesiune) de regula prin intermediari sau cunoscuti, evident contra cost. Proprietarilor de drept le este imposibil sa dovedeasca prin martori sau prin acte apartenenta pamantului familiei lor, sau pamanturile erau vandute direct catre proprietarii de drept sau mostenitorilor de drept, acestia fie se saturau sa mai astepte punerea pe rol (comisia intarzia in mod voit acest lucru) si plateau bani fie prin rautati familiare rudele se furau la randul lor intre ele pentru a intra in posesia pamantului.

  Sa nu uitam ca Balan Lazar Aurora a fost in regimul comunist angajata a primariei Garcina si cunoastea foarte bine situatia celor mai multor terenuri ale comunei, prin natura meseriei pe care a avut-o la momentul respectiv. Cu atat mai mult ii cunostea pe oameni. Evenimentele de dupa revolutie o regasesc, din acest punct de vedere, in cea mai buna postura de a face afaceri proprii, pornind de la vanzarea hainelor second hand ale europei pana la afacerea pensiunii familiare, toate ca o coincidenta pornite si sfarsite in acelasi loc – pe terenul vechiului CAP.

  Sa nu credeti ca demersul in acest caz, in care acum este implicat si DNA-ul este unul singular, unul unic. In decursul anilor multi oameni/familii si-au cautat in justitie dreptatea, insa pentru cei mai multi justitia s-a dovedit a fi nedreapta, indirect prin avocati, Balan Lazar Aurora a reusit sa „rezolve” acuzatiile. Marturie sunt zeciile de procese care s-au incheiat in favoarea primariei dupa ani si ani de judecata. Pot sa va confirm ca nu actiona in mod singular avea protectia fostului primar al orasului Neamt anchetat si el, in momentul de fata, pentru fapte de coruptie.
  DNA-ul a luat din primarie acele acte care incrimineaza, cunosteau perfect modul de operare insa va ramane de vazut „pretul” pe care il va da Balan Lazar Aurora sa scape.
  Ceea ce foarte putina lume cunoaste, acum ceva ani in urma a mai fost o ancheta de la DNA exact pe aceeasi speta, procurorul de la acea vreme avertizand-o pe ea si pe anumiti consilieri de posibilele repercursiuni. Procurorul de atunci si-ar fi dorit inceperea anchetei insa s-a intervenit la nivel „inalt”. Acum cand aparatorul de atunci, primarul orasului, este el insusi anchetat penal pentru frauda, DNA-ul ar putea sa faca lumina.

  Sunt foarte multe de spus, insa ramane aceeasi impresie ca oamenii fie din frica, fie din prostie, fie din cauza ca la randul lor sunt corupti beneficiind de miciile sau marile atentii ale primarului raman impasibili la coruptia pe care primarul Balan Lazar Aurora o exercita asupra lor. Nimeni nu vorbeste direct. Este sansa voastra de a a aduce la cunostinta autoritatiilor DNA, DIICOT, etc… adevarul.
  Credeam ca doar Bunul Dumnezeu o mai poate judeca pentru raul pe care la facut direct si indirect multor oameni, insa DNA-ul a arata fata adevarata a ei si a oamenilor cu care a putut face acest lucru, actuali si fosti consilieri ai primarie.

  Reply to this comment
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget