Primăria Piatra Neamț vrea să reducă birocrația prin digitalizare cu fonduri europene

Admin
de Admin februarie 5, 2020 11:11

Eficientizarea activității și reducerea birocrației prin digitalizarea Primăriei Piatra-Neamț cu fonduri europene

Primăria Piatra-Neamț a depus în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, Axa prioritară 2, apelul POCA/661/2/1-CP13/2019  Fundamentarea deciziilor, planificare strategică și măsuri de simplificare pentru cetățeni  la nivelul administrației publice locale din regiunile mai puțin dezvoltate proiectul cu titlul  “Dezvoltarea capacității de planificare strategică și implementarea unui sistem informatic integrat în municipiul Piatra-Neamț”.

Proiectul cuprinde trei obiective principale:

  1. Eficientizarea și simplificarea serviciilor furnizate cetățenilor de către Primăria Muncipiului Piatra-Neamț prin implementarea unui sistem informatic de servicii electronice integrat cu o platformă de management informațional geografic.
  2. Promovarea modernizării în administrația publică locală din Municipiul Piatra-Neamț prin specializarea angajaților primăriei pe teme specifice proiectului (planificare strategică și utilizarea noului sistem informatic) ceea ce va determina motivarea și mobilizarea acestora în direcția inovației și în oferirea de servicii publice de calitate către cetățeni.
  3. Dezvoltarea capacității de planificare strategică la nivelul administrației publice locale din Municipiul Piatra-Neamț prin realizarea Strategiei Smart City și a Strategiei de dezvoltare durabilă 2021 – 2027.

Valoarea totală a proiectului este de 3.855.000 lei, din care contribuția municipiului Piatra-Neamț este de doar 2%.

„Prin acest proiect ne dorim să asigurăm servicii publice integrate de calitate, transparente şi accesibile pentru pietreni, prin simplificarea procedurilor administraţiei locale, în paralel cu reducerea birocraţiei şi instruirea personalului din administrația locală, în sensul profesionalizării acestora. Vom minimiza astfel interacţiunea directă, deplasările cetăţenilor la primărie, statul la ghişee, predarea de documente, toate derulându-se electronic. Am încredere că finanțarea acestui proiect va fi aprobată și că vom putea trece cât mai repede la implementarea lui”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Admin
de Admin februarie 5, 2020 11:11
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]