Primăria Piatra Neamț continuă activitățile de dezinfecție în oraș

Admin
de Admin aprilie 7, 2020 11:52

Primăria Piatra Neamț este în continuare mobilizată la maximum pentru prevenirea infectării populației cu noul coronavirus și ajutorarea persoanelor vulnerabile.

Astăzi am fost primit ultimul lot de dispensere și dezinfectant pentru scările de bloc. Se continuă montarea dispenserelor la fiecare scară de bloc din Piatra Neamț. Au fost montate deja peste 1.000 de bucăți, iar până joi 9 aprile vor fi montate dispenserele cu dezinfectant la toate cele 1.806 scări de bloc.

Sunt spălate străzile zilnic cu dezinfectant, într-un program etapizat care cuprinde fiecare cartier al orașului.

Sunt dezinfectate toate scările de blocuri de locuințe din Piatra Neamț, etapizat pe zile, cu prioritate la blocurile unde au fost locatari cu rezultat al testului pozitiv. Au fost realizate până acum dezinfectarea a peste 1200 scări de bloc, iar până joi 9 aprilie se va încheia prima etapă de dezinfectare a tuturor celor 1.806 scări de bloc.

Sunt dezinfectate zilnic spațiile publice stradale, inclusiv trotuarele, etapizat, pe cartiere, conform programului anunțat.

Sunt dezinfectate zilnic spațiile municipalității accesate de cetățenii orașului: Piața Centrală si piețele de cartier, cladirea Forum Center etc.

Zilnic este oferită hrană și produse de igiena personală, persoanelor aflate în carantină în Piatra Neamț, sprijinim persoanele aflate în autoizolare care au nevoie de ajutor.

Spitalul Județean a fost sprijinit prin acordarea de spații de cazare cadrelor medicale, finanțarea achiziționării de echipamente de protecție și materiale dezinfectante prin Asociația umanitară Vivid.

Asistenții sociali se deplasează zilnic la persoanele vârstnice pentru a le ajuta. Au fost distribuite peste 300 de pachete cu produse alimentare donate de firme sau asociații umanitare.

La fiecare scară de boc și în locurile publice au fost afișate pliante informative cu măsurile de autoprotecție pentru populație și cu numerele de telefon utile, puse la dispoziție pentru populație, în această perioadă.

”Depinde mult prevenirea și limitarea infectării și de fiecare dintre noi. Măsurile de igienă personală și respectarea regulilor stabilite pentru evitarea infectării cu noul coronavirus reprezintă una dintre cele mai bune soluții de autoprotecție.

Vă rog să stați în casă, sa respectați regulile de autoprotecție, sa evitați contactul direct cu alte persoane, să respectați deciziile luate de autorități în privința circulației și sa nu ieșiți din casă decât in perioadele permise și doar dacă este absolut necesar. Sănătatea și siguranța cetățenilor reprezintă, în această perioadă, prioritatea zero pentru municipalitatea pietreană, orice altă activitate este trecută într-un plan secundar.

Împreună vom reuși sa facem sa fie bine și să revenim cât mai repede la o viață normală! Vă doresc multă sănătate tuturor !”, a declarat primarul Dragoș Chitic.


Admin
de Admin aprilie 7, 2020 11:52
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]