Primăria Piatra Neamț își propune să achiziționeze tablete pentru elevii fără posibilități materiale

Admin
de Admin aprilie 30, 2020 13:38

Primăria Piatra Neamț își propune să achiziționeze tablete pentru elevii fără posibilități materiale

Primăria Piatra Neamț își propune să ofere gratuit 300 de tablete elevilor din familii fără posibilități materiale pentru a avea acces la cursurile de învățământ online.

În acest sens a fost convocată pentru luni, 4 mai, o ședință extraordinară a Consiliului Local pentru a aproba achiziționarea de tablete care vor fi puse gratuit la dispoziția elevilor din Piatra-Neamț, ale căror familii nu-și permit cumpărarea unui de dispozitiv electronic pentru a participa la cursurile școlare online.

”Este de datoria noastră să asigurăm șanse egale pentru a se pregăti tuturor elevilor. Pentru că traversam o perioadă în care criza sanitară generată de coronavirus ne obligă să luam masuri speciale pentru unitățile de învățământ, vom trata cu toata seriozitatea acest aspect, continuând și în perioada următoare să ne implicam în asigurarea condițiilor optime pentru un proces educațional fără blocaje și desfașurat în condiții de siguranță pentru elevii și cadrele didactice din Piatra-Neamț”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Școlile nu se vor mai deschide în acest an școlar decât cu excepția claselor din anii terminali , în condiții stricte. Astfel, cursurile școlare se vor desfășura online și, din acest considerent, Primaria Piatra-Neamț vine în sprijinul unităților școlare pentru a fi asigurate condițiile corespunzătoare pentru aceasta situație speciala. Proiectul de hotarâre inițiat de primarul Dragoș Chitic, aflat pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de Consiliu Local din data de 4 mai, prevede și o rectificare bugetară prin care va fi redirecționată suma de 210.000 lei de la bugetul evenimentelor artistice către unitățile școlare pentru achiziția de tablete.


Admin
de Admin aprilie 30, 2020 13:38
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]