Președintele Ionel Arsene doreşte centre sociale în Neamţ după modelul german

Admin
de Admin aprilie 5, 2017 13:47

Alături de o delegație, preşedintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, se află  zilele acestea într-o vizită oficială la școlile speciale din Germania. Luni, 3 aprilie, preşedintele CJ posta pe pagina personală de facebook:

„Am vizitat astăzi atelierele protejate din primele două centre sociale  pe care mi-am propus să le vad pe parcursul şederii în Germania, la invitaţia preşedintei Parlamentului Bavarez, doamna Barbara Stamm.

Centrele Allfauer Werkastatten şi Eggener Berg  reprezintă două centre etalon pentru Europa în ceea ce priveşte protecţia şi incluziunea socială, iar discuţiile cu cei care conduc activitatea de aici au fost extrem de utile pentru proiectele pe care vreau să le implementez în centrele sociale subordonate Consiliului Judeţean Neamţ.

Am avut de asemenea plăcerea să-l cunosc pe preşedintele   Consiliului Judeţean Oberallgau, domnul Anton Klotz, reuşind să stabilesc cu el relaţii care vor aduce beneficii comunităţii din Neamţ.

Mă bucur că am răspuns pozitiv acestei invitaţii, vizitele de lucru şi discuţiile purtate fiind extrem de utile în vederea îmbunătăţirii activităţii centrelor sociale din judeţul nostru.”

Marți, 5 aprilie, acesta a vizitat centrul pluridisciplinar al Fundatiei Lebenshilfe, un centru de referinţă în ceea ce priveşte oferta de ambulatoriu, centrul de locuit şi cel de autism.

„Am avut astăzi, în cadrul vizitei oficiale  pe care o fac în Germania, o intalnire cu conducerea centrului pluridisciplinar al Fundatiei Lebenshilfe, un centru de referinta in ceea ce priveste oferta de ambulatoriu, centrul de locuit si cel de autism.

De asemenea, o experienta deosebit de utila pentru noi şi pe parcursul căreia am reuşit să adunăm informaţii esenţiale pentru proiectele pe care le vom implementa la Neamţ, a constituit-o vizitarea centrului de promovare timpurie Allgau, a şcolii speciale Tom-Mutters şi a centrului de zi pedagogie recuperatorie. Am cunoscut un sistem cu adevărat construit şi centrat pe nevoia beneficiarului, sistem pe care doresc să-l implementez şi la noi în judeţ, atât în centrele existente, cât şi în cele noi pe care le vom construi în curând.

Le multumesc domnului Klaus Meyer, preşedintele de onoare al fundaţiei Lebenshilfe, şi doamnei Christine Luddemann, directoarea centrului, pentru primirea făcută şi deschiderea de care au dat dovadă în a ne impărtăşi din experienţa lor în acest domeniu”, a declarat Ionel Arsene pe pagina sa de facebook.


Admin
de Admin aprilie 5, 2017 13:47
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget