Prelungirea Stării de urgență și Ordonanța Militară 9. Ce măsuri vor fi luate?

Admin
de Admin aprilie 16, 2020 21:26

Prelungirea Stării de urgență și Ordonanța Militară 9. Ce măsuri vor fi luate?

În această seară, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat adoptarea unei noi Ordonanțe Militare. Principalele prevederi cuprinse în Ordonanța Militară nr. 9 sunt:

– Se prelungește interzicerea zborurilor spre și dinspre Marea Britanie, Irlanda de Nord, SUA, Belgia, Olanda, Turcia, Iran , Italia, Franța și Germania, prevăzute în Ordonanța Militară 8

– Se renunță la interzicerea exportului de cereale. ”Articolele care interzic acest export își încetează aplicabilitatea, pentru că în urma discuțiile s-a reușit perspectiva și s-a clarificat achizița necesară pentru completarea rezervei de stat, astfel încât securitatea alimentară să fie asigurată până la următoarea recoltă. Nu mai este interzis acest export”, a precizat Ministrul Marcel Vela.

– Sunt exceptate de la normele de izolare navigatorii. Dacă nu prezintă simptome toate echipajele îndeplinesc aceleași condiții ca șoferii de la camioanele de marfă.

– Lucrătorii tranfrontalieri care muncesc în Bulgaria sunt și ei exceptați de la izolare dacă nu prezintă simptome, așa cum s-a întâmplat cu cei din zona frontierei cu Ungaria.

– Piețele agroalimentare rămân deschise și în această perioadă, cu condiția respectării tuturor reglementărilor Ordonanțelor Militare.

Textul integral al Ordonanței Militare poate fi urmărit în documentul atașat.

Ordonanta Militara nr.9

Admin
de Admin aprilie 16, 2020 21:26
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns