Ordonanța 10 pe scurt: două intervale orare mai mari pentru vârstnici și menținerea interdicțiilor de zbor

Admin
de Admin aprilie 27, 2020 21:24

Ordonanța 10 pe scurt: două intervale orare mai mari pentru vârstnici și menținerea interdicțiilor de zbor

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat în această seară Ordonanța Militară nr. 10. Principalele prevederi cuprinse în ordonanță sunt următoarele:

– Indiferent de intervalul orar, circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței, este permisă strict pentru următoarele motive:

  • deplasarea în interes profesional;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
  • deplasarea pentru realizarea de activități agricole;
  • deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

– În intervalele orare 7:00-11:00 și 19:00-22:00 circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței, este permisă strict pentru următoarele motive:

  • deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie;
  • deplasări scurte, în apropierea locuinței, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.

– Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28 aprilie 2020, până la data de 11 mai 2020, inclusiv.

– Se prelungește măsura suspendării zborurilor spre Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Turcia, Iran, Italia, Franța și Germania și din aceste țări către România, pentru toate aeroporturile din România, până la data de 14 mai 2020, inclusiv.


Admin
de Admin aprilie 27, 2020 21:24
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns