Poliţiştii nemţeni au capturat produse şi substanţe toxice în valoare de 90.000 de euro

Admin
de Admin mai 29, 2018 14:10

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase – IPJ Neamţ au ridicat în vederea confiscării 65 kg și 4 litri de produse în valoare estimativă de peste 90.000 euro, de la un bărbat care se deplasa cu un autoturism pe DN2 în localitatea Secuieni. Bărbatul a fost reținut și ulterior plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de produse sau substanţe toxice, contrabandă, contrafacere și de livrarea sau utilizarea de produse de protecția plantelor, neautorizate.

La data de 25 mai, polițiștii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase – IPJ Neamţ, sub coordonarea Direcţiei Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IGPR, împreună cu polițiști ai Serviciului de Ordine Publică şi Serviciului Rutier, au organizat o acţiune de prindere în flagrant a unei persoane, care era bănuită de comerţ cu produse contrafăcute de protecţia plantelor, care fac parte din categoria produselor toxice şi foarte toxice, introduse în ţara noastră, prin contrabandă.

În jurul orei 15.00, polițiștii au depistat în trafic, pe DN2 în localitatea Secuieni, un bărbat de 55 de ani, persoană cu dublă cetăţenie, română şi ucraineană, iar în urma controlului efectuat asupra autoturismului polițiștii au găsit produse și substanțe susceptibile a fi contrafăcute și provenite din contrabandă.

Astfel, cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase – IPJ Neamţ, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, care au continuat cercetările pentru infracţiunile de trafic de produse sau substanţe toxice, contrabandă, contrafacere și de livrarea sau utilizarea de produse de protecția plantelor, neautorizate.

În urma percheziției efectuate asupra autoturismului, au fost ridicate  65 kg și 4 litri de produse și mai multe sume de bani, respectiv 10.000 de lei, 200 de euro, 150 de dolari și 127 de grivni.

Produsele în valoare estimativă de peste 90.000 de euro au fost indisponibilizate în vederea expertizării pentru a se stabili toxicitatea acestora, iar sumele de bani au fost puse sub sechestru, în vederea acoperirii prejudiciului.

Ca urmare a administrării probatoriului, la data de 25 mai, bărbatul, în vârstă de 55 de ani, din Vaslui (fără forme legale în Piatra Neamț), a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile, având interdicția de a părăsi județul Neamț.


Admin
de Admin mai 29, 2018 14:10
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget