Planurile primăriei Piatra Neamț: proiecte cu fonduri europene, reabilitarea străzilor, modernizarea punctelor de colectare a deșeurilor

Admin
de Admin mai 4, 2020 19:53

Planurile primăriei Piatra Neamț: proiecte cu fonduri europene, reabilitarea străzilor, modernizarea punctelor de colectare a deșeurilor

Astăzi, 4 mai, primarul Dragoș Chitic a susținut o declarație de presă în care a făcut precizări importante despre planurile Primăriei Piatra Neamț în perioada următoare.

Două proiecte europene vor intra în implementare la Piatra-Neamț după ce primarul Dragoș Chitic a semnat contractele de finanțare ale acestora. Este vorba despre:

  1. Reabilitarea și modernizarea cinematografului Cozla din cartierul Dărmănești și transformarea lui într-un centru multifuncțional, proiect în valoare de 1.650.000 euro.
  2. Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței cu program prelungit nr. 6, în valoare de 480.000 euro,

Se vor continua măsurile de prevenire a coronavirusului, dar vor avea loc și lucrări de toaletare a spațiilor verzi. Orașul va fi pregătit pentru perioada de după ieșirea din starea de urgență, când măsurile vor fi relaxate treptat.

Se continuă asfaltarea străzilor din municipiu. Sunt trecute în plan și străzi care nu au avut niciodată asfalt: str. Nufărului, Ion Sergentu, Lutariei, Schitului, Hangului, Pietricica, Aleea Brazilor, Aleea Aurorei.

Vor fi modernizate punctele de colectare stradală a deșeurilor din zona blocurilor de locuințe. A fost finalizat centrul orașului, în acest moment lucrările fiind concentrate în cartierul Mărăței. Urmează și celelalte cartiere din oraș, lucrările fiind executate de firma Brantner.

Din cele 45 de locuri de joacă din Piatra Neamț, un număr de 18 sunt propuse pentru modernizare în acest an. 12 dintre acestea au fost deja reparate, au fost aduse aparate noi și moderne, iar alte 6 vor fi reabilitate în perioada următoare.

În ședința de astăzi de Consiliu Local au fost aprobați banii pentru 300 de tablete destinate elevilor fără posibilități materiale. Este vorba de 210.000 de lei, sumă care a fost direcționată de la festivalurile programate pentru anul acesta în Piatra Neamț.


Admin
de Admin mai 4, 2020 19:53
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns