Persoană din Bârgăuani reținută pentru braconaj și deținere de armă fără permis

Admin
de Admin august 27, 2019 13:36

Luni, 26 august, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat două de percheziții domiciliare pe raza localității Bârgăuani.

În urma descinderilor efectuate la locuința unui bărbat, de 42 de ani, din Bârgăuani, polițiștii au descoperit un dispozitiv electronic de ochire cu sistem de montare pe armă, aproximativ două kilograme de carne congelată de căprior, șapte trofee de mistreț, două perechi de colți de mistreț, două trofee de căprior și două crotalii de marcare a vânatului, neutilizate.

La locuința unui bărbat, de 40 de ani, din Bârgăuani, polițiștii au descoperit o armă neletală de tip sportiv supusă autorizării calibru 4,5 mm, despre care proprietarul spune că a achiziționat-o din Spania și a adus-o în România fără drept, peste 100 bucăți proiectile metalice, calibru 4,5 mm, o lunetă cu dispozitiv de prindere pe armă, mai multe tuburi de cartuș de vânătoare și aproximativ 10 kilograme carne congelată, de vânat de diferite specii. În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat faptul că persoana în cauză nu deține calitatea de vânător și nu este autorizată pentru deținere/port și folosire de arme și muniții.

Întrucât bunurile sus-menționate reprezintă obiecte de interes în continuarea cercetărilor, acestea au fost indisponibilizate și ridicate de către polițiști.

Față de bărbatul, de 42 de ani, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii în concurs real a infracțiunilor de deținere fără drept de dispozitive electronice de ochire, constând în vânătoarea practicată de persoane care nu posedă permis de vânătoare.

Bărbatul, de 40 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Acesta este cercetat pentru săvârșirea în concurs real a infracțiunilor de deținere fără drept de arme neletale supuse autorizării, contrabandă calificată, constând în vânătoarea practicată de persoane care nu posedă permis de vânătoare.

La percheziții au participat polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului Ordine Publică, Serviciului de Investigații Criminale și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.


Admin
de Admin august 27, 2019 13:36
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget