Pârtia de schi de la Piatra Neamţ rămâne închisă

Admin
de Admin ianuarie 19, 2018 14:58

Primarul Dragoș Chitic împreună cu viceprimarul Bogdan Gavrilescu s-au deplasat astăzi pe pârtia Cozla pentru a verifica  starea acesteia și dacă sunt îndeplinite condițiile necesare pentru deschiderea ei.

Partia de ski 2018„Ninsoarea din această săptămână ne-a determinat să facem o analiză la zi a posibilității deschiderii pârtiei de schi, pentru a lua o decizie corectă și argumentată. În toamna anului trecut am centralizat ceea ce era necesar să facem pentru ca pârtia să poată fi deschisă în această iarnă, dacă vremea ar fi favorabilă. Am rezolvat aspectele tehnice care asigură funcționarea corespunzătoare a pârtiei. Sunt două elemente a căror rezolvare a fost intenționat și motivat amânată pentru momentul în care vremea ar permite operarea pârtiei: omologarea pentru acest sezon, care se poate face doar dacă există un contract semnat cu serviciul de salvamont. Deoarece acest serviciu ar costa 20.000 lei lunar, am decis să îl contractam doar când condițiile meteo permit deschiderea pârtiei, pentru a nu face o cheltuială inutilă”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Din păcate analiza făcută astăzi, asupra elementelor necesare pentru funcționarea pârtiei, a dus la concluzia  că nu sunt îndeplinite în acest moment condițiile necesare pentru ca pârtia să fie deschisă, deocamdată. Stratul de zăpadă este de doar 8 cm, zăpadă afânată, iar pentru pregătirea pârtiei este necesară tasarea zăpezii, ceea ce ar duce la un strat de maxim 2 cm. Tunurile de zăpadă pot  produce un strat suplimentar  de zăpadă artificială doar la temperaturi mai mici de -5 grade Celsius, condiție îndeplinită doar pentru perioade scurte de timp, iar prognoza meteo arată o încălzire a vremii cu temperaturi diurne pozitive care ar duce la topirea zăpezii.

„Mi-aș dori foarte mult să putem opera pârtia de schi de pe Cozla, iar în acest sens am pregătit încă din toamnă, ceea ce era necesar. Din păcate  condițiile meteo din această iarnă nu au permis până acum operarea pârtiei. Nu ar fi corect să risipim banii publici sau să ne batem joc de iubitorii de schi și de pârtia de la Piatra-Neamț. Urmărim cu atenție evoluția vremii, iar dacă în perioadă următoare vor fi condițiile meteo favorabile, pe pârtia Cozla s-ar  putea schia”, a mai adăugat primarul Dragoș Chitic.


Admin
de Admin ianuarie 19, 2018 14:58
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget