Parchetul General a preluat ancheta în cazul incendiului de la Spitalul Județean de Urgență

Admin
de Admin noiembrie 14, 2020 23:04

Parchetul General a preluat ancheta în cazul incendiului de la Spitalul Județean de Urgență

Secția de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat ancheta în cazul incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

Cauza privind incendiul cu 10 morți de la secția ATI a fost înregistrată inițial pe rolul parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, care s-a sesizat din oficiu.

În acest caz a fost dispusă începerea urmăririi penale în rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a ajuns la Spitalul din Piatra Neamț pentru a evalua situația și pentru a lua măsurile care se impun.

În incendiu au murit 10 pacienți COVID, internați pe secția ATI. Aceștia erau intubați și, în ciuda eforturilor medicului de gardă și a asistentei de pe secție, nu au putut fi salvați.

De gardă era medicul Ioan Cătălin Denciu, care a intrat efectiv în flăcări pentru a scoate pacienții. Acesta a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului și va fi dus la Iași, după care va fi preluat de un elicopter SMURD și transportat la Spitalul Floreasca din București.

Alte trei cadre medicale – un medic și două asistente – care au suferit răni în urma intervenției de a salva pacienții din secția ATI primesc îngrijiri.

Cei 6 pacienți care au supraviețuit incendiului sunt transportați la Spitalul modular de la Lețcani și vor fi preluați într-o secție ATI.

Cauza care a provocat incendiul se pare că a fost un scurtcircuit la instalația de oxigen. O anchetă este în desfășurare.

 

Tragedie la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț! Secția ATI în flăcări, 7 pacienți decedați.

 

sursa foto: exploziv tv


 

Admin
de Admin noiembrie 14, 2020 23:04
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]