Pagube uriaşe în urma incendiului de la moara din Petricani

Admin
de Admin iunie 6, 2018 12:44

Marți, 5 iunie, în jurul orei 13:00, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență “112”, despre producerea unui incendiu la o moară de cereale, aparținând unui operator economic, în localitatea Petricani.

La locul indicat de apelant s-au deplasat patru echipaje de pompieri militari cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două motopompe transportabile și o autospecială de comandă din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamț, fiind sprijiniți și de zece voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul SVSU Păstrăveni și Petricani.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la întreaga construcție, fiind solicitate de către comandantul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamț forțe suplimentare de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț. Astfel, la locul evenimentului au fost mobilizate încă trei autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și grupa operativă condusă de prim adjunctul inspectorului șef – Col. Leonte Cătălin. În total la locul evenimentului au fost mobilizați patru ofițeri, un maistru militar și 28 de subofițeri.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars clădirea morii de cereale construită din pereți de beton cu acoperiș din astreală de lemn și învelitoare din tablă pe o suprafață de cca. 400 metri pătrați, bunurile aflate în interior, echipamente din laboratorul de testare, mașini și utilaje electrice, tehnică IT, atelierul mecanic și bunurile aflate în acesta, siloz de făină și materia primă aproximativ 30 de tone, materie finită aproximativ 25 de tone, instalații electrice și de exhaustare. Au fost deteriorate două buncăre de stocare grâu, astereala acoperișului pe o suprafață de cca. 10 metri pătrați și 4 metri pătrați învelitoare azbociment de la clădirea învecinată cu cea în care s-a produs incendiul.

Pompierii au reuşit să salveze șase buncăre în care erau stocate aproximativ 300 de tone de grâu, clădirea învecinată și un șopron de depozitare materiale.

Operaținile de stingere au durat aproximativ 6.5 ore.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost “scurtcircuit la un motor electric care s-a defectat pe timpul exploatării“.

Pagubele produse în urma incendiului se ridică la aproximativ 1,1 milioane de lei. Se pare că moara avea asigurare.


Admin
de Admin iunie 6, 2018 12:44
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]