Ora Pământului: Sâmbătă, 30 martie, în intervalul 20.30 – 21.30

Admin
de Admin martie 29, 2019 14:39

Știai că pentru producerea unui MWh de energie electrică se consumă 312 tone de combustibil convențional, iar consumul lui generează 439 kg de CO2 echivalent?

Reducerea consumului de energie este o preocupare a Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, căreia i s-au alăturat primăriile Piatra Neamț, Botoșani, Bacău, Suceava, Siret, Iași, Bicaz, Moinești, Roman Vaslui și comuna Victoria, dedicate să reducă cu 40% nivelul emisiilor de CO2 și sprijinite în cadrul proiectului EMPOWERING să elaboreze Planuri de acțiune pentru energie durabilă și adaptare la schimbările climatice.

Sâmbătă 30 martie 2019, între orele 20:30 – 21:30, vom sărbători în mod simbolic, împreună cu restul omenirii,  “Ora Pământului”, tocmai pentru a conștientiza  impactul negativ la nivel global asupra mediului înconjurător cauzat de consumul exagerat de resurse energetice.

Ora Pământului a fost marcată anul trecut în peste 180 de țări, în 7.000 de orașe, de către peste 18.000 de clădiri simbol care au stins lumina timp de o oră și milioane de oameni care au luat parte la cea mai mare mișcare de mediu din toate timpurile.

Evenimentul internațional organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice .

Ora Pământului a devenit un simbol important de conștientizare a impactului societății umane asupra mediului. Reducerea amprentei de carbon, atât în viața personală, cât și la locul de muncă, este esențială pentru a crea o lume solidă și sigură din punct de vedere ecologic. Păstrarea patrimoniului natural al planetei noastre este principalul scop al acțiunii Earth Hour.

Stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice timp de o oră este modul în care putem participa efectiv la acest eveniment.


Admin
de Admin martie 29, 2019 14:39
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]