Oportunități de finanțare pentru reabilitarea blocurilor din Piatra Neamț

Admin
de Admin martie 19, 2022 15:45

Oportunități de finanțare pentru reabilitarea blocurilor din Piatra Neamț

Reprezentanții asociațiilor de proprietari din  Piatra-Neamț au participat astăzi la o întâlnire cu primarul Andrei Carabelea, viceprimarul Marius Irimia, City Managerul Vlad Moscalu, Directorul de Cabinet al primarului, Liviu Harbuz și reprezentanți ai Direcției Dezvoltare și Implementare Programe din cadrul Primăriei Piatra-Neamț. Scopul întâlnirii a fost de a informa asociațiile de proprietari despre condițiile în care pot beneficia de finanțare prin PNRR pentru reabilitarea termică a blocurilor, pașii ce trebuie urmați și lucrările eligibile pentru finanțare.

În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prin Componenta C5 – Valul Renovării, se acordă finanțare nerambursabilă pentru renovarea energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale. Prin acest program se va asigura o rată de finanțare de 100 la sută pentru cheltuielile eligibile. Ca noutate, vor putea fi finanțate lucrări pentru înlocuirea lifturilor, schimbarea instalației electrice, modernizarea sistemului de iluminat, instalarea de sisteme inteligente de contorizare, rebranșarea la sisteme centralizate de încălzire etc.

Solicitanții eligibili pentru aceste finanțări sunt primăriile care vor solicita fonduri în baza hotărârilor Adunărilor Generale ale Asociaţiilor de Proprietari care doresc și îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru participarea la program.

 

„Prin activitatea de astăzi ne-am dorit să promovăm aceste posibilități de finanțare pentru reabilitarea termică a blocurilor pentru a ne asigura că asociațiile de proprietari cunosc această oportunitate și că vor exista dosare depuse, pentru că sunt lucrări extrem de necesare  în multe dintre blocurile din Piatra-Neamț. Sper că vor fi asociații care vor dori să profite de acest program, pentru că beneficiari vom fi în final cu toții: în primul rând locatarii din blocurile reabilitate, iar pe termen lung toți pietrenii și mediul înconjurător. Le mulțumesc tuturor pentru participare și îi asigur de tot sprijinul primăriei pentru obținerea acestor finanțări și în general pentru problemele cu care se confruntă asociațiile și locatarii”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Aplicația se poate depune până la sfârșitul acestei luni, iar mai multe detalii despre program sunt postate aici: https://bit.ly/ReabilitareTermicaBlocuri .

În cadrul întâlnirii au mai fost abordate și alte teme de actualitate pentru asociațiile de proprietari și s-a răspuns problemelor punctuale ridicate de participanți.


Admin
de Admin martie 19, 2022 15:45
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns