O femeie de 36 de ani, internată în Centrul de recuperare a persoanelor cu handicap de la Păstrăveni, a decedat

Admin
de Admin mai 6, 2020 16:13

O femeie de 36 de ani, internată în Centrul de recuperare a persoanelor cu handicap de la Păstrăveni, a decedat

O femeie de 36 de ani, din Neamț, infectactă cu COVID-19 a decedat în data de 4 mai. Anunțul a fost făcut de autorități, astăzi, 6 mai, pe site-ul stirioficiale.ro:

Beneficiară în Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap.
Data recoltării: 02.05.2020.
Data confirmării: 04.05.2020.
Data internării: 02.05.2020 în ATI – Spitalul Județean de Urgeță Piatra Neamț, din 03.05.2020 ventilata mecanic, intubată.
Data decesului: 04.05.2020.
Comorbidități: obezitate morbida, HTA, sdr. Dislipidemic

Reprezentanții DGASPC Neamț au trimis un comunicat de presă în care se fac mai multe precizări.

”O beneficiară a Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Păstrăveni, în vârstă de 36 de ani, a decedat luni seara, 4 mai, în Spitalul Județean Neamț. Aceasta fusese internată în seara zilei de vineri, 1 mai, după un puseu de febră. Beneficiara, care suferea de mai multe afecțiuni severe precum și de obezitate morbidă a fost dusă la Spitalul Piatra Neamț unde a fost internată și testată pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv. Starea acesteia s-a agravat, iar luni seara a decedat.

Tot vineri seara, conducerea Centrului Păstrăveni a fost anunțată de unul dintre angajați despre faptul că are un test pozitiv la coronavirus și a fost internat în spital. Acesta fusese izolat la locul de muncă în perioada 11-25 aprilie 2020, potrivit prevederilor Ordonanței militare nr. 8. Pe perioada izolării angajatul nu a prezentat nici un fel de simptome specifice infectării cu coronavirus, iar fiecare vizită în pavilioanele beneficiarilor a fost realizată cu echipament complet (combinezon, mască, botoși, mănuși). Timpul petrecut cu aceștia a fost limitat la maximum. De asemenea, în perioada respectivă nici un alt angajat sau beneficiar nu au avut simptome de infectare.

DSP a început marți, 5 mai, testarea personalului de la Păstrăveni care a lucrat în prima tură, 11-25 aprilie și care în acest moment se află la domiciliu, precum și testarea beneficiarilor din pavilionul în care locuia tânăra care a decedat.

De asemenea, a început testarea personalului care va intra în tura a III-a de izolare la locul de muncă, din data de 8 mai, din toate centrele de adulti si copii.

DGASPC Neamț a dispus o serie de măsuri de la începutul lunii martie menite să diminueze riscul răspândirii infecției cu coronavirus. Astfel, beneficiarii centrelor nu au mai avut voie să iasă din unități, a fost interzis accesul vizitatorilor, personalul a fost dotat cu echipamente de protecție complete (măști, mănuși, botoși, capeline, pelerine de unică folosință, combinezoane), s-au asigurat stocuri suficiente de dezinfectanți și biocide, s-au făcut dezinfecții frecvent și s-a limitat interacțiunea beneficiarilor la maximum.

De asemenea, au fost făcute solicitări către DSP pentru testarea personalului și beneficiarilor și s-au solicitat fonduri de la Consiliul Județean în vederea efectuării de teste pentru personalul centrelor de copii”.

În urma rezultatelor testelor vom vedea dacă la Centrul de la Păstrăveni este un focar de coronavirus sau este doar un caz izolat.


Admin
de Admin mai 6, 2020 16:13
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget