Noaptea trecută, ploile au produs un dezastru în mai multe zone din Neamț

Admin
de Admin iunie 20, 2019 13:08

Miercuri seara a fost anunțat, inclusiv prin sistemul Ro Alert, cod portocaliu de ploi și furturi violente în mai multe localități din Neamț: Piatra-Neamț, Roznov, Borlești, Piatra Șoimului, Săvinești, Dumbrava Roșie, Zănești, Bodești, Rediu, Pângărați, Girov, Crăcăoani, Gârcina, Cândești, Tarcău, Ștefan cel Mare, Tazlău, Alexandru cel Bun, Dochia, Negrești, Dobreni. Însă în scurt timp, pentru Piatra Neamț, s-a transformat în cod ROȘU, iar locuitorii au fost sfătuiți să se adăpostească de ploile care deja începeau să se transforme într-un dezastru. Aversele torențiale au atins 35-40 l/mp, făcând impracticabile unele zone.

Strada Izvoare a fost închisă temporar de autorități, însă cele mai afectate zone au fost anexa Văleni și zona Bâtca Doamnei. Ștrandul Municipal a fost umplut de aluviunile venite de pe versanții muntelui Cernegura.

Pompierii au intervenit cu toate efectivele în ajutorul populației, fiind înregistrate peste 150 de apeluri într-o singură oră la dispecerat. Apele au cuprind gospodăriile oamenilor, iar 15 persoane, dintre care și 3 copii, au fost evacuate din Văleni. 9 dintre acestea au fost găzduite în adăpostul din Speranța.

În ajutorul pompierilor din Piatra Neamț au venit și echipaje din detașamentele din Roman și Tg. Neamț. În comunele Grumăzești și Alexandru cel Bun pompierii au intervenit încă de azi-noapte.

Ca urmare a ploilor torențiale, 214 familii au rămas fără curent în județ, zeci de gospodării și subsoluri au fost inundate, 4 podețe au fost afectate, 15 punți au fost distruse.


Admin
de Admin iunie 20, 2019 13:08
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget